2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:35

Az OTP alapkezelői beszálltak Mészáros Lőrinc tőzsdei cégeibe

Hír TV

2018. július 30., hétfő 08:56, frissítve: hétfő 12:57

Az OTP-csoportban kezelt értékpapír alapok és portfoliók tőzsdén kívüli (OTC) ügyletek keretében 1,5 százalékos részvénycsomagot vásároltak a Konzumban, illetve további 2 százalékos tulajdont szereztek az Opusban. Az eladó mindkét esetben a Konzum PE Magántőkealap volt – írta a Portfolio.hu.

A Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő társaságok BÉT-en közzétett tájékoztatása szerint tőzsdén kívüli (OTC) ügylet keretében a Konzum PE Magántőkealap 439 262 darab (1,5 százalék) Konzum, valamint 6 505 957 darab (2 százalék) Opus törzsrészvényt értékesített az OTP-csoport által kezelt értékpapír alapoknak és portfolióknak. Az ügyletekkel a Konzum PE Magántőkealap Konzumban lévő részesedése 40 százalékos határérték alá, míg az Opusban 15 százalékos küszöb alá csökkent. A Konzum-Opus csoportnál zajló új részvények kibocsátása, illetve tőkeemelések miatt azonban a Konzum PE részesedése hamarosan újból a határértékek fölé emelkedik.

A mai napon ismertetett tranzakciók tovább erősíthetik a befektetői bizalmat Mészáros Lőrinc tőzsdei társaságai iránt - hangsúlyozta Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója. Az OTP értékpapír alapjainak, portfolióinak magas hozamelvárása is alátámasztja a hosszútávon fenntartható növekedési várakozásokat, amelyeknek a Konzum Nyrt. és az OPUS Global az elmúlt időszakban végzett átalakításoknak, folyamatban lévő tőkeemeléseknek, illetve stratégiai befektetéseknek köszönhetően képes megfelelni - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

A Portfolio emlékeztet, hogy a tranzakciók előzménye, hogy az OTP Ingatlanbefektetési Alap idén márciusban befektetésre érdemesnek találta a Mészáros-féle cégcsoport érdekeltségébe tartozó Appeninn Holding Nyrt.-t, amelyben közel 6 százalékos részvénycsomagot vásárolt. 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!