2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az ősi várfal tövében épült modern tornacsarnok

Átadták a Pécsi Egyházmegye Szent Mór Iskolaközpontjának új tornacsarnokát. Az épületet az óvodások, iskolások és a gimnazisták is használhatják. A pécsi beruházás kétmilliárd forintba került.

  • Az ősi várfal tövében épült modern tornacsarnok

A pécsi csarnok uniós forrásból, kormányzati támogatásból és az egyházmegye saját költségvetéséből, egy év alatt készült el. Az épület a belvárosban a régi várfal tövében, az egyik oktatási intézmény udvarában áll.

Nem csak szükséges funkciót tölt be ez az épület számunkra, hanem a teljes ember nevelését szolgáló lehetőség és föltétel. A keresztény nevelést szolgálja. A krisztus általi ember megismerését, a lélek szerint élő ember megszületését. Lehetőséget akarunk biztosítani a szülőknek gyermekeik vallásos nevelésére– mondta Udvardy György a pécsi egyházmegye püspöke. Az avatáson Pécs polgármestere azt mondta, a csarnokkal nemcsak a város gyarapodik, de egy fontos missziót is betölt.

Igenis vannak olyan ügyek, nemzeti ügyek, amelyeket ápolni kell, gondozni kell, támogatni kell. Kiemelten fontos ebben ugye a családok az ügye, hogy minden magyar családot támogassanak, akik gyermeket vállalnak, és ilyen módon a jövő generációit nevelik. Ennek a terheit veszik a vállukra, és nyilván ebben a nehéz munkában szükséges az államnak, a kormánynak, a nemzetnek a támogatása – hangsúlyozta Páva Zsolt, Pécs polgármestere. Pécsett a csarnok az óvodásoktól kezdve az általános iskolásokon át a gimnazistákig nyújt sportolási lehetőséget a diákoknak.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a jövőnket illetően óriási szereppel rendelkeznek a katolikus, keresztényi értékrendű oktatás és nevelési intézmények, iskolák és képzőhelyek. Akárcsak a katolikus keresztény kulturális és művészeti intézetek. Nem csak a templomokat, hitünk elsődleges bástyáit kell megvédenünk, hanem azokat a sajátos értékadó őrhelyeket is, ahol a reményt adó, a folytonosságot és jövőt jelentő gyermekeink nevelkednek– mondta Rákossy Balázs Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkár.

A Pécsi Egyházmegyében több városban , Komlón, Pakson, Tamásiban, Szekszárdon és Mohácson folynak hasonló beruházások felújítások.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!