2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Az Országos Erdészeti Egyesület egyetért a kormány fakitermelési javaslataival

Mint mondják: a kormány a rendelettel nem előír, hanem lehetőségeket biztosít, amelyekkel nagyon is lehet élni.

  • Az Országos Erdészeti Egyesület egyetért a kormány fakitermelési javaslataival

Az indulatok és az érzelmi megnyilvánulások kereszttüzébe került a kormány fakitermelést módosító rendelete, amely az energiaválság egyik tüneti kezelését tartalmazza.

Az óriási port vert javaslat kapcsán már több száz önjelölt ökológus és erdész nyilvánított markáns véleményt,

természetesen azzal a konklúzióval, hogy a kormány Mordorrá akarja változtatni Magyarországot.

A WWF Magyarország apokaliptikus látomásban vizionált ökológiai katasztrófát, visszafordíthatatlan folyamatokat, s bár az Agrárminisztérium igyekezett logikusan és érthetően megmagyarázni, hol lehet a félreértés forrása, és hogy a támadások alapjai erősen megkérdőjelezhetők, az indulatmentes megfogalmazás csak még nagyobb vihart kavart a kiabálók körében, akikre természeten azonnal rátelepedett az ellenzéki politikai színtér néhány szemforgató, zavarosban halászó figurája, hogy „döntsd a kormányt és siránkozz!” felkiáltással a fák kapcsán gyorsan rezsimcserét követeljenek.

Az Országos Erdészeti Egyesület néhány napja közleményben jelezte álláspontját a kormányrendelet kapcsán. Ebben leszögezik:

minden erdőhöz kapcsolódó rendelet végrehajtása az erdészeti szakemberek szigorú kontrollja alatt áll, márpedig sem nekik, sem a kormánynak nincs szándékában erdőket kipusztítani Magyarországon.

„A kormányrendelet célja, hogy a társadalom érdekeit felelősen szolgálva, vészhelyzeti szükség esetén, átmenetileg meggyorsítsa a fenntarthatóan kitermelhető tűzifa piacra jutását. Fontos leszögeznünk, hogy a rendelet nem utasításokat, hanem lehetőségeket tartalmaz” – fogalmaznak, rámutatva, hogy az erdőgazdálkodók képesek lesznek a megfelelő időzítéssel kiszolgálni a megnövekedő tűzifa igényeket is, mégpedig úgy, hogy az a Magyarország egyötödét borító erdők fenntarthatóságát ne veszélyeztesse. „Az erdésztársadalom nevében kijelentjük, hogy felelőtlen erdészeti beavatkozásoktól semmiképpen sem kell tartani” – írják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer vlog - A III. világháború küszöbén

Bayer vlog - A III. világháború küszöbén

Macron elnök bejelentette, hogy igenis szükség van arra, hogy NATO-csapatok harcoljanak Ukrajnában az oroszok ellen. Azt is közölte Macron elnök úr, hogy igenis lesznek francia csapatok Ukrajnában, hiszen ő az elnök és azt majd ő fogja eldönteni, miképpen azt is közölte, hogy Franciaországnak is vannak atomfegyverei, úgyhogy jó lesz vigyázni.
Feladta magát Svájcban egy magyar drogkereskedő

Feladta magát Svájcban egy magyar drogkereskedő

Feladta magát Svájcban egy magyar férfi, aki ellen - négy kábítószer-kereskedő társával együtt - még 2022-ben adott ki körözést a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI); a 33 éves férfi szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

"Szüksége van Magyar Péternek 24 órás rendőri védelemre?"
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!