2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Az Országgyűlés védje meg a rezsicsökkentést

Országgyűlési nyilatkozatban ítélné el a Fidesz a rezsicsökkentést érő nemzetközi bírálatokat – jelentette be Rogán Antal, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Rogán Antal azt mondta, arra kérik a kormányt és a többi parlamenti pártot, hogy támogassák a kezdeményezést, és a Fidesszel közösen utasítsák vissza a brüsszeli támadásokat. Az Európai Bizottság augusztusban küldött levelet a magyar kormánynak a rezsicsökkentéssel összefüggésben. A testület azt kifogásolja, hogy az energiahálózatok használatáért a lakossági fogyasztók nem annyit fizetnek, mint a cégek.

– Ebben a nyilatkozatban szeretnénk, ha az Országgyűlés kimondaná, hogy elfogadhatatlan az a gyakorlat, ami 2002–2010 között kialakult a politikai és gazdaságpolitikai magatartás, amely kiszolgáltatottá tette a magyar családokat az energiaszolgálatok monopóliumával szemben. Az is szeretnénk kimondani, hogy azt gondoljuk, hogy felelősség terheli ebben azokat a politikai vezetőket, akik 2002 és 2010 között ehhez a nevüket adták és engedték, hogy gátlástalanul emelkedjenek a villamosenergia-árak, illetve a gázárak Magyarországon – fogalmazott a Fidesz-frakcióvezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!