2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Az Orbán-kormányt dicsérte a WHO vezetője

  • Az Orbán-kormányt dicsérte a WHO vezetője

Példaértékűnek nevezte a magyar kormány koronavírus-járvány miatt hozott intézkedéseit, és az oltási kampányt is az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közben arról számolt be, hogy a ma érkezett százezer orosz oltóanyag mellett, a következő 10 napban, további csaknem másfél millió adag vakcina érkezik Keletről hazánkba.

Hajnalban landolt a magyar állam gépe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A fedélzeten százezer második komponensű, koronavírus elleni Szputnyik oltóanyag érkezett Moszkvából.

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán elmondta: a gép a hét második felében Kínából hoz majd nagyobb adag Sinopharm vakcinát.

Magyarország továbbra is Európa élmezőnyéhez tartozik immunizálás tekintetében, ezt pedig már Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója is elismerte

Hans Kluge méltatta a kormány intézkedéseit, gratulált a hatóságoknak, illetve megköszönte az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

Véleménye szerint a mostani nehéz időszakban a magyar embereket és az üzleti vállalkozásokat is védte a kabinet. Hans Kluge hozzátette azt is ,hogy május végére minden regisztrált személy vakcinához juthat, így az átoltottság hazánkban jóval az európai átlag felett alakul.

A szakember Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével is egyeztet budapesti tartózkodása során.

A külgazdasági és külügyminiszter a hajnali szállítmány érkezése után ismertette a következő hetek menetrendjét. Szijjártó Péter bejelentette, hogy a következő 10 napban 1 millió 480 ezer adag oltóanyag érkezik Magyarországra Oroszországból és Kínából.

A tárcavezető egyben köszönetet mondott a WHO-nak is, amiért mindvégig korrekt maradt, és nem ült fel a politikai hangulatkeltésnek az ellenanyagok kapcsán.

HírTV

 

Kapcsolódó anyagok:

Szijjártó: Csaknem másfélmillió adag oltóanyag érkezik a napokban

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!