2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

Operatív Törzs: A kórházban lévők 3-4 százalékának nincs alapbetegsége

Hír TV

2021. április 7., szerda 10:48

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert és Müller Cecília is beszélt.

Nem kedvezőek a járványügyi adatok

Müller Cecília közölte, hogy a járványügyi adatok továbbra sem kedvezőek Magyarországon. Egyfajta stagnálás van az új fertőzöttek számában. A kórházi kezelésre szorulók száma nagyon magas, több mint 12 ezer fő van kórházban - tette hozzá. 

A kórházban lévők 3-4 százalékának nincs alapbetegsége

Müller Cecília szerint a brit mutáns miatt súlyosabb a járványhelyzet. A fiatalok közül is sokan kerülnek kórházba. Minden alapbetegség nélkül továbbra is csak 3-4 százalékban vannak jelen a fertőzöttek a kórházban. A szakember elmondta, hogy az elhízás, a cukorbetegség a legfőbb rizikó továbbra is. Mindezek ellenére vannak olyan személyek, akik nagyon gyorsan lélegeztetésre szorulnak. Éppen ezért fontos, hogy már több mint 2,5 millió ember megkapta a védőoltást - mondta Müller Cecília. 

Kérdések az AstraZeneca-vakcináról

Müller Cecília arról is beszélt, hogy 246 ezer adag Pfizer-vakcina kerül az oltópontokra. Az AstraZeneca-vakcinára vonatkozó kételyek kapcsán azt mondta, hogy jelenleg hivatalos vélemény nem fogalmazódott meg a vakcinával kapcsolatban. A magyar hatóságok ezt figyelembe fogják venni.  

Mindent meg kell tenni a fertőződések elkerüléséért

Adattorlódás következtében alakult ki a mai 311-es áldozati szám - mondta Müller Cecília. Nem mindegyik egészségügyi szolgáltató jelzett a húsvéti hétvégén. Ezek persze nem adatok, hanem áldozatok, akiket a családjuk gyászol - tette hozzá. Mindent tegyünk meg a fertőződések elkerülése végett. 

Hír TV