2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Operatív Törzs: Egyelőre nincs itt az ideje az óvintézkedések feloldásának

Az Operatív Törzs megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

  • Operatív Törzs: Egyelőre nincs itt az ideje az óvintézkedések feloldásának

A járvány nem enged a szorításából. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy hosszú idő után először nőtt az aktív fertőzöttek száma. Magyarországon egy következetes védekezést hajtanak végre, és nem követik azt az utat, hogy enyhítenek, majd pedig gyorsan szigorítanak - tette hozzá. Egyelőre nincs itt az ideje az óvintézkedések feloldásának - mondta Müller Cecília.

Így lehet kijutni a járványból

A védett személyek nagy száma adhat arra lehetőséget, hogy a járványból kivezető utat megtaláljuk - mondta Müller Cecília. Mind a kórházban lévő, mind a lélegeztetettek száma, ha lassan is, de emelkedik. Fenn kell tartani a járványügyi éberséget - mondta a szakember.

Tovább nőhet a fertőzöttek száma

Müller Cecília elmondta, hogy sajnos még nagyon messze vagyunk a nyájimmunitástól. A szennyvízmintákban számos nagyvárosban emelkedett a koronavírus örökítőanyaga. Mindez előrevetíti, hogy még növekedhet a pozitív fertőzött személyek száma - tette hozzá. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

1548 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Nincs kivétel: az oltás az oltási terv szerint zajlik

Origo/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!