2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Operatív Törzs: A második hullám felfutó szakaszába értünk

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken is online sajtótájékoztatót tartott.

  • Operatív Törzs: A második hullám felfutó szakaszába értünk

A rendőrség eddig 599 esetben járt el a múlt hét óta érvényben lévő kormányrendeletben meghatározott védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint közérdekű üzem megzavarása, valamint a kereskedelmi üzletekben és közintézményekben a védelmi intézkedések megszegése miatt 43 rendőri intézkedést kezdeményeztek; 20 esetben pedig nem vagy nem megfelelő módon viselték a maszkot a tömegközlekedési eszközökön.

Utóbbi során 16 embert figyelmeztetésben részesítettek a rendőrök, a többi esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek - tette hozzá az alezredes.

Müller Cecília elmondta 1322 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és 17 ember meghalt a vírusban. Az országos tisztifőorvos szerint látható, hogy Európához és a világ többi országához hasonlóan Magyarországon is emelkedik a beazonosítottak száma, ezzel együtt az elhunytak száma is.

Az elmúlt 24 órában 12294 PCR tesztet végeztek. Hozzátette, tegnap a kormányzat megerősítette azt a szándékát, hogy továbbra is biztosítja az eddigiekhez hasonlóan a laboratóriumi vizsgálatokra szükséges finanszírozási összeget.

Kiemelte, a második hullám egy olyan felfutó szakaszába érkeztünk, mely egyik országot sem kíméli.

Az elmúlt 24 órában különösen megemelkedtek az esetszámok: Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Horvátországban, Csehországban és Lengyelországban.Müller Cecília elmondta, Franciaországban közel 14 ezer esetet jelentenek naponta.

Kiemelte, továbbra is nagyon fontos a távolságtartás, maszk hordás és fertőtlenítés, kézmosás.
Az országos tisztifőorvos elmondta, jellemzően szív-és érrendszeri betegségekkel hunynak el az inkább idősebb, 60 év fölötti emberek. Hozzátette, bizalommal forduljon mindenki házorvosához, akinek javaslatait feltétlenül be kell tartani.

A téli hónapok előtt, a hidegebb idő megérkeztével fontos, hogy a szervezetet különböző vitaminokkal megtámogassuk – emelte ki Müller Cecília, aki rendkívül fontosnak nevezte a megfelelő folyadék bevitelt is.

Az influenza elleni védőoltással kapcsolatban elmondta, hogy mindenképpen, leginkább a krónikus megbetegedésben szenvedők éljenek az ingyenes influenza elleni védőoltással.

Az Operatív Törzs jelenleg 33 óvodában, és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, valamint az iskolai hőmérőzés is kezdetét vette.

Kapcsolódó cikkeink:

Megkapta az engedélyt a favipiravir hatóanyagú gyógyszer a klinikai tesztekre

Trükköznek a szolgáltatók a hatósági áras tesztekkel

Az SZTE klinikáján kezelhetik először a betegeket a favipiravir hatóanyagú gyógyszerrel

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A Belügyminisztérium közleménye

A Belügyminisztérium közleménye

Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós urat, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő.
Kocsis Máté: Magyarázatot várunk a svédektől

Kocsis Máté: Magyarázatot várunk a svédektől

A szuverenitás védelme a jövő évi európai parlamenti választások tétje: - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője Esztergomban, a kormánypártok kihelyezett frakcióülésének szünetében. Kocsis Máté kiemelte: változást kell elérni Brüsszelben, és azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, háború helyett pedig békét akarnak. A politikus beszélt a svéd NATO-csatlakozás ügyéről is.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!