2021. április 13.,
kedd, Ida napja

Operatív Törzs: Rendkívüli mértékben nőnek a számok

2021. március 3., szerda 10:37

Sajnos beigazolódnak a számítások, rendkívüli mértékben nőnek a számok. Ez nemcsak az új fertőzöttek számában mutatkozik meg, hanem a súlyos megbetegedések számában is. Ez azt jelenti, hogy a betegségek nagy számban súlyosan zajlanak. A tünetek kezdetét követően gyors romlás következik be, szinte azonnal kórházi kezelésre van szükség. Főleg a lélegeztetőgépen lévő betegek száma emelkedik – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Müller Cecília elmondta, hogy egyre több a fiatal beteg, így a negyven év körüli beteg, akik állapota hirtelen romlik. Müller Cecília ismét kérte, hogy tartsák be a higiénés szabályokat az emberek. A variánsok sokkal nagyobb fertőzőképességgel bírnak, ezért kérte a tisztifőorvos az emberek türelmét és kitartását. Ma lesz kormányülés, és ma újabb döntések születnek, amelyekről értesítik majd az embereket – hangsúlyozta. A szövődmények miatt az elhunytak száma is nő. Fontos az egyéni védelem, de a közösségi védelem is! Folyamatosan érkeznek az oltóanyagok, jelenleg 250 ezer főre elegendő Sinopharm vakcinával és Modernával tudnak majd oltani a háziorvosok. Bíznak abban, hogy ez el tudják majd oltani, a kórházi oltópontokon pedig a Pfizerrel oltanak majd most szerdától jövő hétig – hangsúlyozta Müller Cecília.

Új fejezet nyílik az oltási kampányban, hiszen 74 ezer 18 és 60 év közötti embert fognak megszólítani, akik AstraZeneca oltást tudnak majd megkapni, ha élnek ezzel – emelte ki.

Kapcsolódó anyagunk:

Több mint 758 ezer a beoltottak száma, 4211 az új fertőzött és elhunyt 136 beteg

Pesti Srácok, Hír TV