2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Müller Cecília: Soha nem voltak még ilyen sokan kórházban

  • Müller Cecília: Soha nem voltak még ilyen sokan kórházban

Rendkívül súlyos a helyzet

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy rendkívül súlyos a járványhelyzet itthon. Olyan mértékű ez a növekedés, amit eddig nem tapasztaltak. Néhány nap alatt több tízezer fővel nőtt az aktív betegek száma - tette hozzá. A szűrőbuszok is hét helyen dolgoznak már. 

 Soha nem voltak még ilyen sokan kórházban

Müller Cecília elmondta, hogy 8270 fő van már kórházban, náluk súlyosan zajlik a betegség. Ez az eddig legmagasabb szám - tette hozzá. 833 fő van lélegeztetőgépen, és korábban sem volt ilyen magas adat. 

Müller Cecília elmondta, hogy aki tüneteket érez magán, az telefonon értesítse a háziorvosát. A brit mutáns nagyobb fertőzőképessége miatt terjed ilyen gyorsan a járvány. Tünetes személy ne menjen sehová - tette hozzá. 

Alkalmanként egy egész család érkezik kórházba súlyos tünetekkel

Szinte naponta nyitnak meg újabb kórtermeket - mondta Müller Cecília. Az egészségügyi ellátórendszer tehermentesítése mindnyájunk feladata - tette hozzá. Alkalmanként egy egész család érkezik kórházba súlyos tünetekkel - mondta a szakember. Csak a szabályok betartásával lehet megtörni ezt a növekedést. 

Nem lehet javulásra számítani

A szennyvízben mért koronavírus örökítőanyag mennyisége is azt mutatja, hogy egyelőre továbbra is számolni kell a fertőzöttek számának a növekedésével. A mostani értékek megközelítik az őszi szintet - mondta Müller Cecília. Nincs olyan terület ahol csökkennés lenne. Mindez arra utal, hogy a következő napokban nem lehet javulásra számítani - mondta az országos tisztifőorvos. 

Hamis álbiztonság

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy aki megkapta a védőoltást, az nem lesz rögtön védett. Hamis álbiztonságot ad az oltás a beadást követően - tette hozzá. 

Több mint 100 ezer AstraZeneca-védőoltás

Müller Cecília elmondta, hogy a következő időszakban több párhuzamos szinten zajlanak majd a védőoltások. A regisztrált idősek védőoltása most is folyamatos - tette hozzá. Ezen a héten a háziorvosok az AstraZeneca-vakcinával is olthatnak, több mint 100 ezer darab áll rendelkezésre ebből. 

304-en szegték meg a kijárási tilalmat

Kiss Róbert elmondta, hogy hétfőn a vendéglátóhelyeken nem kellett intézkedni. 304 rendőri intézkedés volt a kijárási tilalom megszegése miatt. 

Kiss Róbert közölte, hogy hétfőn a maszkviselés figyelmen kívül hagyása miatt lényegesen több intézkedés volt, mert lényegesen több helyen kötelező már a maszkviselés. 504 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök - tette hozzá.

Megváltoztak a belépési feltételek Ausztriába

Kiss Róbert arról beszélt, hogy megváltoztak az Ausztriába történő beutazási és átutazási feltételek, mivel Magyarország magas fertőzöttségi szintre került. Több esetben megtagadhatják az osztrák szervek az országba való belépést, még akkor is, ha valaki Németországba készül. Csak azok utazhatnak be, akik 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel rendelkeznek.  

Teljes adás: 

Kapcsolódó anyagunk:

1 047 000 beoltott, 6 494 új fertőzött, 158 elhunyt beteg

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!