2021. február 25.,
csütörtök, Géza napja

Csákó Ibolya: Senki ne dőljön be az internetes bűnözők vakcinahirdetéseinek

Hír TV

2021. január 13., szerda 10:54

Csákó Ibolya és Kiss Róbert rendőralezredesek megtartották beszédüket az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

„A vakcina megjelenése számunka is nagyon jó lehetőség, de a bűnözők számára is nagyon jó lehetőség. Ők kihasználják az emberi türelmetlenséget, kihasználják a hiszékenységét az embereknek és interneten próbálják meg eladni ezeket a hamis vakcinákat. Itt hívom fel a figyelmet arra, hogy senki ne dőljön be az internetes bűnözők vakcinahirdetésének, mert biztosan hamis vakcinákat kínálnak az interneten. Hozzánk a rendőrséghez több bejelentés is érkezett nemzetközi oldalról, amelyben felhívták a figyelmet arra, hogy a nemzetközi közösségi oldalakon már megjelentek az álprofilt létrehozó felhasználók, akik megtévesztik a gyanútlan vásárlókat, felhasználókat, ugyanis a vakcinagyártók neveit használják fel és azok alatt hirdetik ezeket a hamis vakcinákat (…)”

-          mondta Csákó Ibolya.

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette az elmúlt 24 óra legfrissebb adatait. Maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 184 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, a jogszabály hatálybalépése óta pedig összesen 19 332 emberrel szemben. 

További 15 emberrel szemben azért intézkedtek, mert a tömegközlekedésben nem viselt maszkot, 18-an pedig bevásárlóközpontban nem vagy nem megfelelően hordták a védőeszközt.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 702 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 196 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 506 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályokat nem vették figyelembe.

Közölte: kedden a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 311 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-től felváltó kijárási tilalom alatt már 24 555 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek szabályszegőkkel szemben. Az elmúlt napon 10 473 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket. Kedden 3204 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, jelenleg 28 576-en vannak hatósági házi karanténban.

Kapcsolódó:

Már Magyarországon is jelen van a brit vírusvariáns

Hír TV, Origo