2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Müller Cecília: A fertőzöttség terén az Unió átlagától elmarad a magyar számadat

  • Müller Cecília: A fertőzöttség terén az Unió átlagától elmarad a magyar számadat

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette az elmúlt 24 órában végrehajtott rendőri intézkedéseket. 243 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselés szabályainak megszegése miatt. Kilenc személy  a tömegközlekedésen, 25 ember valamelyik bevásárlóközpontban szegte meg a maszkviselés szabályait. Három vendéglátóhelyet ideiglenesen bezártak szabálysértés miatt - mondta Kiss Róbert. 

Budapest IV. kerületében egy vendéglátóegységben baráti összejövetelt tartottak a kijárási tilalom ideje alatt, amelyen 21 személy vett részt, közülük két személy - két ételfutár - viselt szabályszerűen maszkot, a másik 19 személy rendőri intézkedés alá vontak. 

30 napra bezárták az üzletet. Ezen kívül egy edzőtermet is ellenőriztek szintén a 4. kerületben, ott 7 személy tartózkodott. Az edzőtermet is 30 napra bezárták.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, 6635 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést

Ezzel 231 844 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 182 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 5324 főre emelkedett. A halálos áldozatok között egy fiatal áldozat is volt. 

Nagymértékben nőtt a mintavételek száma, ez összesen 1 876 274. A kórházak terhelése továbbra is fennáll, de az elmúlt napokban stagnál, illetve enyhén nő a kórházban ápoltak száma. 

7693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen.

A fertőzöttség terén az Unió átlagától elmarad a magyar számadat, a halálos áldozatok tekintetében a középmezőnyben foglalunk helyet - mondta Müller Cecília.

A vakcina jelenléte jelentős javulást fog eredményezni ezekben az adatokban.

Az országos tisztifőorvos a napokban levélben keresi fel az időseket, melyet visszaküldve jelezhetik az oltás igényét. (Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszélt a Kormányinfón.)

Origo - HírTV

Kapcsolódó cikkünk: 

6635 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Hír TV, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!