2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Operatív Törzs: Továbbra is be kell tartani a kormány által bevezetett védelmi intézkedéseket

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóját Lakatos Tibor rendőrezredes kezdte, őt követte Dr. Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosának tájékoztatója.

  • Operatív Törzs: Továbbra is be kell tartani a kormány által bevezetett védelmi intézkedéseket

A tájékoztató elején Gál Kristóf röviden beszélt a járványügyi helyzetről. Elmondta, hogy a fertőzöttek száma ma Magyarországon összesen 3867, a tegnapi napon pedig elhunyt 7 krónikus megbetegedésben is szenvedő beteg, így az elhunytak száma 524-re emelkedett. A gyógyultak száma viszont 2142-re nőtt, így aktív fertőzöttek jelenleg 1201-en vannak - mondta Gál Kristóf.

A sajtótájékoztatót Lakatos Tibor rendőrezredes folytatta. Először arról tájékoztatott, hogy újabb kormányrendelet lépett mától hatályba, amely megkönnyíti a hazatérést a magyar állampolgároknak. A kormányrendelet a Bolgár Köztársaság területéről történő határátlépésről szól: azok a magyar állampolgárok, akik hivatali kötelezettségük ellátása, nemzetközi szervezet tevékenységében való közreműködés, üzleti utazás, humanitárius tevékenység végzése vagy hozzátartozó látogatása céljából érkeznek a Bolgár Köztársaság területéről hazánkba, korlátozás nélkül beléphetnek.

Úgy folytatta, egy nagyon hosszú időszak vége felé közeledünk, amely arról szólt, hogy az állampolgárok együttműködésével a szabályok szigorú és következetes betartásával hogyan tudjuk megelőzni a járvány terjedését, megakadályozni a tömeges megbetegedéseket. Mint mondta a könnyítések szükségesek ahhoz, hogy az élet visszatérjen a régi medrébe, hogy azokat a jogokat élvezhessük, melyeket a fertőzésmentes időszakban élvezhettünk: az utazás, rendezvények vagy éppen az éttermek látogatása. Lakatos Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy a könnyítések nem jelentik azt, hogy a védelmi intézkedéseket, melyeket a kormány korábban bevezetett ne kellene betartani. A szociális távolságtartás illetve a maszkviselés kiemelten szerepeljen azok között a magatartási szabályok között, amelyeket mindenki betart, hiszen következhet egy második hullám a járvánnyal kapcsolatban.

Dr. Szlávik János rendhagyóan, egy történetet mondott el. Ebben 2020. április 10-ét idézte vissza, amikor Magyarországon 210 új koronavírusos beteget diagnosztizáltak. A betegek nagy része idős, krónikus beteg. Az ápoló mindent fertőtlenít, jön az orvos, aki szintén be van öltözve, ellátják a betegeket. Idős bácsi elesik, konzílium kell, jön a betegszállító szintén védőfelszerelésben. Ebédidő van, a személyzet az éttermekből kapott ételeket fogyasztják. ebéd után ugyanez a folyamat kezdődik és folytatódik tovább. Sokan vannak lélegeztetőgépen, őket gyógytornászok mozgatják át. Pszichológus látogatja meg a nénit, aki az életéért küzd. A 12 órás műszak végén az ápoló hazamegy a családjához, mire ide elérkezik minimum hatszor öltözött be teljes védőfelszerelésbe – Szlávik János, a Szent László Kórház infektológiai osztályának vezetője nekik mondott köszönetet áldozatos munkájukért.

 

Hír TV/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!