2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Kiss Róbert: A magyar rendőrség felkészült a rendészeti feladatokra!

A pénteki operatív törzs online sajtótájékoztatóján Kiss Róbert alezredes elmondta: a Magyar Közlönyben megjelent az a kormányrendelet, amely a közterületeknek és a nyilvános helyeknek a korlátozásával összefüggésben a magyar lakosságnak a különböző szabályait mutatja be. Ez az úgynevezett kijárási korlátozás, amely a magyar közlöny kormányrendeletében megfogalmazásra került. Ennek a hatályát március 28 és április 11 között jeleníti meg a kormányrendelet.

  • Kiss Róbert: A magyar rendőrség felkészült a rendészeti feladatokra!

 

A rendeletben megfogalmazott rendészeti feladatokra a magyar rendőrség állománya felkészült, és segítő, empatikus intézkedésekkel ösztönzik a lakosságot a szombattól életbe lépő kijárást korlátozó rendelkezés betartására. A rendkívüli jogrend ideiglenes megszűnése idején is végrehajtják a hatósági karantén ellenőrzését, ha kell szankcionálják.

Eddig 39 ezer esetben ellenőrizték a hatósági házi karantén betartását, a legtöbben betartják a szabályokat, köszönet nekik

– mondta az alezredes.

300-ra nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma

Müller Cecília a sajtótájékoztatón elmondta: a laboratóriumi vizsgálattal igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 300-ra nőtt, ugyanakkor örömteli hír, hogy emelkedett a gyógyultak száma is, 28-ról 34-re, újabb haláleset pedig nem történt.

Az elmúlt napon határozatot hozott az országos tisztifőorvos, hogy fenntartsák azokat az intézkedéséket, amelyeket a járvány lassítása érdekében hoztak.

Megtiltottam a külföldiek Magyarországra való beutazását az áruszállítás kivételével, a külföldről hazatérő magyarok pedig kötelezettek arra, hogy egészségügyi vizsgálatnak vessék alá magukat és 14 napos házi karanténba vonuljanak

– sorolta.

Az intézkedések betartatásához továbbra is a rendőrség segítségére számítanak.

Az Orbán Viktor által ma bejelentett kijárási korlátozásról azt mondta: az egész lakosság védelmét szolgálja a döntés. A tisztifőorvos arra is kitért, hogy kerülendő a csoportosulás, mert így terjed leginkább a vírus. Hozzáfűzte: az alapszükségleteket mindenképpen kielégítik.

Köszönetet mondott a művészeknek és a segítő akciók szervezőinek az otthon maradás támogatásáért.

A kisgyermekes családoknak biztosítsunk mozgáslehetőséget a kicsiknek, ezt ne csoportosan, csak családi körben tegyük – javasolta Müller Cecília, hozzátéve, ha beteg a gyerek ne vigyük az utcára. Beszélgessünk sokat a gyerekekkel, készítsenek rajzokat. A felnőttek feszültsége ne ragadjon rá a kicsikre. A házi kedvenceket is szabad sétáltatni, de ezt sem csoportosan

– figyelmeztetett az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília hangsúlyozta, feltétlenül szükséges fenntartani azokat a járványügyi intézkedéseket, amelyek eddig is segítették a fertőzés terjedésének lassítását.

Hozzátette,

bármilyen intézkedést hozhatnak, amely a megbetegedések és a halálozások számát csökkenti.

Elhangzott az is, hogy az idősek vegyék igénybe a családtagok és az önkormányzatok segítségét, és csak, ha elkerülhetetlen, akkor menjenek az utcára. Hazaérkezés után alaposan mossanak kezet – figyelmeztetett a tisztifőorvos. Azt is elmondta, a gazdák kutyasétáltatás alkalmával főként az állat igényei alapján maradjanak az utcán. – Az intézkedések betartatása céljából az önkormányzatok bevonhatják a polgárőrséget is – tudatta az operatív törzs.

Korábban: 

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatója előtt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár mondott néhány szót Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli kijelentéseivel kapcsolatban.

Ahogyan fogalmazott:

„Idejében, kellő mértékű intézkedéseket hozunk és igyekszünk hozni.”

Ezt követően Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere tett meg nyilatkozatát, melyben beszélt az egészségügyi dolgozók heroikus küzdelméről, valamint a fertőzések terjedésének megfékezéséről.

Kiemelte, hogy a koronavírus megjelenése hazánkban a környező országokhoz képest két-három héttel később következett be, a járvány első időszakát kedvezően vészeltük át, a fertőzöttek számainak aránya is kevesebb volt a környező országokéhoz képest. Az ország és a kormány jól felkészült és eddig jól szerepelt.

 A jelenlegi fázis a csoportos megbetegedések fázisa, mely következtében kiemelten fontos, hogy kerüljük a csoportos találkozásokat. Ezen belül is kiemelt figyelmet kell fordítanunk az idősek és a bármely immunhiányos betegségben szenvedőkre.

A több ezres megbetegedések időszaka következik, amire a magyar kormány és egészségügy egyaránt felkészült, mely felkészültség kiterjed az egészségügytől, a munkakörökön át, egészen a készletek és tartalékok felhalmozásáig.

Ugyanakkor a legfontosabb, hogy:

„Minden magyar felelős minden magyarért!”

- mondta Kásler Miklós, majd hozzátette:

„A magyar egészségügy bizonyított!”

 

Kapcsolódó anyag: 

A kijárási korlátozás részletei

Hír TV /Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!