2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Egy fiatalabb nő a koronavírus kilencedik áldozata hazánkban

Kilencre nőtt a koronavírus következtében elhunytak száma Magyarországon. Az újabb áldozat egy fiatalabb nő, aki számos krónikus betegséggel küzdött – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

  • Egy fiatalabb nő a koronavírus kilencedik áldozata hazánkban

Az operatív törzs sajtótájékoztatóját Lakatos Tibor kezdte. Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője öömmel jelentette be a hírt, hogy ma reggel leszállt az a gép Magyarországon, amely Kínából több mint 3 millió maszkot, 100 ezer tesztet és 86 lélegeztetőgépet hozott. Ezen eszközöknek az utánpótlása egyrészt folyamatos, másrészt az új eszközök beszerzése is biztosítva van ahhoz, hogy az emberek életét megóvják. Az ezzel kapcsolatos intézkedések tegnap elkezdődtek és ma reggel 4 óráig az eszközök kiszállítása befejeződött. A kórházi dolgozók és a rendőrségi munkatársak azokat védőeszközöket eljuttatták a kórházakba, amelyeket mostantól az intenzív osztályon dolgozók fognak viselni.

Lakatos ezután arról beszélt, hogy a Pénzügyminisztérium közleménye szerint a testi érintkezés csökkentése érdekében 15 ezer forintra fog emelkedni a pin kód nélküli érintéses fizetés lehetősége április 15-től.

Egyre több a csaló

Egyre több csaló próbálja kihasználni a mostani helyzetet – hívta fel rá a figyelmet a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője kedden. Lakatos Tibor elmondta, a csalók magukat hatósági személynek adva ki főleg időseket próbálnak megtéveszteni olyan sz9vegekkel, hogy fertőtlenítést végeznek, vagy vírus szűrésre alkalmas tesztet végeznek.

Így próbáltak pénz kicsalni az állampolgárokból, ezzel kapcsolatban 14 eljárás indult – ismertette Lakatos Tibor.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy rémhírterjesztésért pedig 16 esetben indult eljárás, 13 esetben a közveszéllyel fenyegetést elkövetőkkel szemben kellett intézkedni.

Egyre többen szegik meg az intézkedéseket

4207-en vannak hatósági házi karanténban. Esetükben már 177 szabálytalanságot állapítottak meg. 24 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 130 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Lakatos Tibor Kiemelte: a hatósági intézkedéseket azért hozták, mert a fertőzésnek kitettek - akik például külföldön jártak - hordozók lehetnek. Ők más embereket is megfertőzhetnek, esetleg olyanokat is, akiknél ez halállal járhat.

Kilenc halálos áldozat

187-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Kilencre nőtt a koronavírus következtében elhunytak száma. Az újabb áldozat egy fiatalabb nő, aki számos krónikus betegséggel küzdött – mondta el Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos ismertette, a hölgy szív és keringési rendellenességgel küzdött, ezen kívül számos anyagcserebetegsége is volt. 

Bárki megfertőződhet és bárki bárkit meg is fertőzhet - tette hozzá.

Ezt követően a tisztifőorvos tanácsokat fogalmazott meg a várandós kismamáknak is saját és gyermekük egészsége érdekében.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!