2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Müller Cecília: A vakcináknak köszönhetően javul a járványügyi helyzet

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdán is online sajtótájékoztatót tart. Az eseményt a HírTV élőben közvetítette.

  • Müller Cecília: A vakcináknak köszönhetően javul a járványügyi helyzet

A szerda reggeli közlés szerint a járványban meghalt 188, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1692 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 3 774 221 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 773 900-an már a második adag vakcinát is megkapták.

612 ember nem viselt maszkot kedden - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes tájékoztatása szerint 117-en szegték meg a kijárási tilalmat.

Rengeteg vakcina érkezik

Müller Cecília elmonta, hogy

beérett a vakcinabeszerezés ügyében tett fáradozások gyümölcse. Mostmár annyi vakcina van, ami lehetővé teszi mindenki oltását.

Naponta érkeznek a szállítmányok Magyarországra

Hétfőn 38 ezer Moderna, kedden 345 ezer Pfizer, megérkezett 480 ezer Szputnyik vakcina, és jött 24 ezer Janssen vakcina. Érkezni fog csütörtökön 400 ezer Sinopharm vakcina, és 44 ezer további Moderna vakcina, és pénteken 324 ezer AstraZeneca vakcina érkezhet. 

A vakcináknak köszönhetően javul a járványügyi helyzet

Müller Cecília mindenkit arra kért, hogy regisztráljon és vegye fel a védőoltást, mivel már nem kell sokat várni.

Éppen a vakcináció jelentősége miatt javult a járványügyi helyzet.

Természetesen a koronavírus itt van, és minden védelmi intézkedést be kell tartani - tette hozzá. 

Egyre jobb a helyzet

Az országos tisztifőorvos beszélt arról is, hogy közel kétszerese a gyógyultak száma az aktív fertőzötteknek.

A szennyvízadatok is azt mutatják, hogy a vírus örökítőanyagának mennyisége csökkennő tendenciát mutat

- mondta Müller Cecília. Bizakodhatunk abban, hogy az újonnan regisztrált fertőzöttek száma csökkenni fog. 

Az oltást követően is lehet vért adni

A viszonosság elve alapján oltást kaphatnak a magyarországi diplomaták - jelentette be Müller Cecília. Az Országos Vérrellátó Szolgálat közölte, hogy az oltást követően nem kell véradást halasztani. Ha semmilyen tünet, és panasz nincsen, akkor már másnap lehet véradás. Természetesen érdemes pár napot várni - mondta Müller.Nincsen akadálya a véradásnak az oltást követően. 

Három helyen dolgoznak a szűrőbuszok az országban

Egyre kevesebb, a vírusra fogékony ember van - mondta Müller. Akik még védtelenek, azokra még vigyázni kell. Három helyen dolgoznak a szűrőbuszok az országban. 

Ismét lesznek népegészségügyi szűrések

Müller Cecília szólt arról, hogy most a gyermeket tervezők is oltassák be magukat. Csütörtöktől visszavezetik az onkológiai korai szűréseket. 

Origo - HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!