2021. május 8.,
szombat, Mihály napja

Operatív törzs: Elértük a platót

2021. április 22., csütörtök 12:50

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtökön is online sajtótájékoztatót tart. Az eseményt a HírTV hamarosan élőben közvetíti

A csütörtöki adatok szerint meghalt 214, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3607 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Eddig 3 419 450 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 453 300-an már a második adag vakcinát is megkapták.

Kiss Róbert közölte, hogy

elindult az új időpontfoglaló rendszer. Csak azok tudnak ezen időpontot foglalni, akik szerdán SMS-t kaptak.

A rendelkezésre álló adatok alapján az Egyesült Királyságból is érkeznek SMS-ek. Arra kértek a hatóságok mindenkit, hogy a külfödről érkező SMS-eket hagyják figyelmen kívül. A rendőrség eljárást indított - mondta Kiss Róbert. 

681 ember nem viselt maszkot szerdán - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy Sárváron bezártak fél évre egy borozót. 160 ember szegte meg a kijárási tilalmat szerdán. 

Elértük a platót

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője azt mondta, hogy a járvány elérte a platóját, és ez az oltási programnak is köszönhető.

34,7 százalékos az itthoni áűtoltottsági adat, míg az uniós átlag csak 19 százalék

- tette hozzá. A terasznyitás ellenére mindenki tartsa be a védelmi szabályokat - mondta Galgóczi. Az oltásoknövekedésével közelebb kerülünk a normális élethez. 

Mindegyik oltás hatékony és biztonságos, és csak így lehet elkerülni a fatális kimenetelt - tette hozzá. Mindenki regisztráljon és oltassa be magát

- zárta. 

HírTV - Origo