2021. április 14.,
szerda, Tibor napja

Operatív Törzs: A legfontosabb cél, hogy kevesebb új fertőzött legyen

2021. március 5., péntek 10:54

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken is megtartotta online sajtótájékoztatót.

A legfontosabb cél, hogy kevesebb új fertőzött legyen

Müller Cecília elmondta, hogy az egész világon emelkedik a fertőzések száma, és az európai országok több mint felében egy erőteljes növekedés van. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy a legfontosabb célja a szigorításoknak, hogy csökkenjen az új fertőzöttek száma. A vírus különböző variánsai nagy kihívást jelentenek - mondta Müller. Sokkal erőteljesebb és nagyobb számú fertőzést tud okozni a mutáns.

Rendben zajlik a regisztrált idősek oltása

Ha az aktív fertőzötteket nem izolálják, akkor ők továbbadják a betegséget - mondta Müller. A higiénés szabályok betartásával és a védelem kialakításával lehet javítani a helyzeten. A regisztrált idősek oltása rendben zajlik - tette hozzá. Annak ellenére, hogy nagyon nagy számban kerültek beoltásra, 1,5 millió emberről beszélünk, így most is zajlik az oltás.

Mindenki pontosan és felkészülten érkezzen az oltópontokra!

Müller Cecília kérte, hogy az oltópontokra mindenki pontosan és felkészülten érkezzen. A közvetlen érintkezést és a várótermi ücsörgést mindenki kerülje.

 

 

A legfrissebb adatok szerint 6369 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 452 547 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 619 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 331 557 fő, de az aktív fertőzöttek száma is 105 371 főre emelkedett. 6 867 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 677-en vannak lélegeztetőgépen.

A következő napokban is folytatódik a regisztrált idősek oltása háziorvosoknál (250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával). 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adnak be az időseknek. 

 

Hír TV/Origo