2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Operatív Törzs: Elkezdődött a harmadik hullám Magyarországon

2021. február 18., csütörtök 10:57, frissítve: csütörtök 17:30

Elkezdődött Magyarországon a koronavírus-járvány harmadik hulláma - közölte az országos tisztifőorvos. Müller Cecília elmondta, rövid ideig tartó stagnálás után az újonnan regisztrált és aktív fertőzöttek száma is folyamatosan emelkedik. Ezzel együtt nő a kórházban ápoltak, és a lélegeztetőgépen lévő betegek száma is.

Ennyi büntetőeljárás indult tavaly óta

331-en szegték meg az elmúlt 24 órában a kijárási tilalmat - mondta a rendőr alezredes. Szólt arról is, hogy 63 személy ellen intézkedtek a tranzitálási szabályok megszegése miatt. Tavaly tavasz óta 531 büntetőeljárás indult a járvánnyal összefüggésben és 103 embert hallgattak meg – mondta Kiss Róbert.

Az áldozatok 3 százalékának nem volt krónikus betegsége

Újra megnövekedett az új fertőzöttek száma az elmúlt napokban és minden környező országban emelkedik az új fertőzöttek száma - mondta el Müller Cecília. 104-en elhunytak. Továbbra is igaz, hogy az áldozatok között csak 3 százalékban voltak olyanok, akik semmilyen krónikus megbetegedésben nem szenvedtek.

„(…) Magyarországon most már ötféle védőoltás engedélyezett, a nyugati illetve keleti vakcinákat is bevetjük abba a küzdelembe, ami a védettséget fogja jelenteni a lakosság számára. A Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca mellett tudjuk, hogy már folyamatosan oltják az oltópontjainkon a Szputnyik vakcinát illetve a Sinopharm megérkezésével vizsgáljuk annak dokumentációját és az oltóanyagot”

- jegyezte meg a tisztifőorvos.

A legfrissebb adatok szerint 2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 394 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035 főre emelkedett.

Ma újabb AstraZeneca-vakcina szállítmány érkezik és elindult az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció is.

Hír TV/Origo