2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Müller Cecília: Köszönet a háziorvosoknak a helytállásukért

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján arra kérte az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevőket, hogy egyeztessenek orvosaikkal a tumultusok elkerülése érdekében. Majd a családorvosok világnapja alkalmából köszönetet mondott a háziorvosoknak áldozatos munkájukért és helytállásukért.

  • Müller Cecília: Köszönet a háziorvosoknak a helytállásukért

A legfrissebb adatok szerint 3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított COVID-19 fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti.

Müller Cecília kitért arra az online sajtótájékoztatón, hogy mivel hétfő óta más szabályok vonatkoznak Budapestre és a vidékre, ezért az értékeléseket is ez alapján adják meg. 

Az elhunytak életkor szerinti megoszlásáról a tisztifőorvos azt mondta, a 467 főből 434-en 61 év felettiek.

Mindezen túl beszélt arról is, hogy az egészségügyi szolgáltatások újraindulása miatt ismét tumultust tapasztaltak néhány intézményben, épp emiatt fontos az előzetes telefonos bejelentkezés. Hozzátette, ugyanez igaz a háziorvosok és más szakorvos esetén is.

Müller Cecília a családorvosok világnapja alkalmából köszöntötte a háziorvosokat. Felhívta arra a figyelmet, hogy ők azok, akik a kapuőr funkciót ellátják, a betegek hozzájuk fordulnak először panaszaikkal. A háziorvosok azok, akik végigkísérik egy család életét, és akikkel a betegek bensőséges viszonyt alakítanak ki - tette hozzá.

Elhangzott, hogy bár rendkívül kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, meg kell tartani az éberséget, az óvatosságot: nem tehetünk pontot a járvány végére – fogalmazott az országos tisztifőorvos.

Az online sajtótájékoztatón szó volt arról, is, hogy a kullancsok és a szúnyogok nem terjesztik a koronavírust.

Hír TV/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!