2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Dr. Vályi-Nagy István: Folytatódnak a kísérleti kezelések

Egyre több potenciális vérplazmadonor jelentkezik a Szent László Kórházban, ahol a súlyos koronavírusos betegeket kezelik - jelentette be a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója az operatív törzs tájékoztatóján.

  • Dr. Vályi-Nagy István: Folytatódnak a kísérleti kezelések

2942 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg. 1000 fölé emelkedett a kórházban ápoltak száma, jelenleg 1008 új koronavírusos beteg van kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen - közölte Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertetése szerint a tapasztalatok alapján elmondható, a hétvégén mindig többen szegik meg a kijrási korlátozásokat. 

A rendőri intézkedések számadatai: 

  • 1730 rendőri intézkedés történt az elmúlt 24 órában a kijárási korlátozásal összefüggésben.
  • 844 esetben történt figyelmeztetés
  • 487 esetben kellett helyszíni bírságot kiszabni
  • 399 esetben feljelentés történt
  • március 28-a óta az összes rendőri intézkedés száma 42 393

Tegnap hét teherjárat 51 tonát meghaladó egyéni védőfelszerelést hozott a Liszt Ferenc repülőtérre - számolt be Kiss Róbert.

1145 hatósági házi karantént rendeltek el tegnap, 10 ezer főlé nőtt az összlétszámuk. 59 esetben történt magatartásszegés, ennek felét Bács-Kiskun megyében követték el.

Dr. Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója arról beszélt, hogy a koronavírusra sem gyógymód, sem pedig védőoltás nincs ezért már a járvány kezdetén Kásler Miklós miniszter egy tudományos konzorcium megalapításáról döntött. 

Kísérletes terápiákat kezdtünk el, ennek az egyik része a betegségen már túlesett emberek vérplazmájának a felhsználása. Ennek az értelme az, hogy a betegséges túlesettek egy részének megfelelő immunválasza van a vírus ellen, ezért ezt a plazmát olynoknak is be lehet adni, akik ilyen ellenanyagokkal nem rendelkeznek, ezért megkezdtük a plazma gyűjtését - közölte Dr. Vályi-Nagy István.

Tájékoztatása szerint mintegy 300, a betegségen átesett potenciális donort értesített eddig Müller Cecília országos tisztifőorvos, arra kérte őket, hogy adjanak plazmát.

Innovatív gyógyszerekkel kezelik a betegeket - folytatta a főigazgató. Ezek a betegek nagyon súlyos állapotban vannak, itt egy tocilizumab nevű gyógyszert használnak már öt hete, jelentős eredményekkel. 

A kísérleti kezeléseket folytatni fogjuk és optimistán nézünk a jövőbe ezzel kapcsolatban - közölte. 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!