2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Operatív törzs: Itt a jó idő és és a lakosság egyre lazábban veszi a szabályokat

Az operatív törzs arra kéri a budapestieket, hogy tartsák be a kijárási korlátozás szabályait, mert ez közös ügyünk a járvány lassítása érdekében - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a hétfői online sajtótájékoztatón.

  • Operatív törzs: Itt a jó idő és és a lakosság egyre lazábban veszi a szabályokat

Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a kijárási korlátozással kapcsolatban ad rövid tájékoztatást.

A rendőrök azt tapasztalják, hogy a jó idő beáltával a lakosság a közterületeket és a nyilvános helyeket egyre nagyobb számban látogatja.

A kijárási korlátozás bevezetése óta 4292 rendőri intézkedés történt, 3102 esetben alkamaztak figyelmeztetést, 532 esetben szabtak ki helyszíni bírágot és született 648 feljelentés. 

A szombati naphoz képest vasárnap a rendőri intézkedések száma a duplájára emelkedett - mutatott rá Kiss Róbert. A BRFK munkatársai 614 esetben intézkedtek. 

Az operatív törzs ismételten kéri a budapesti lakosságot, hogy a szabályokat szigorúbb mértékben tartsa be. 

Kiss Róbert bejelentette, hogy a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek személyi állományának hivatásos szolgálati jogviszonyára és rendvédelmi igazgatási szolgálati jogviszonyára vonatkozó különleges szabályokat a jövőben kormányrendelete szabályozza.

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében hétfőtől nem kell várakozási díjat fizetni az autósoknak.

Müller Cecília: Vigyázzunk az idősekre!

744 főre nőtt hazánkban a koronavírussal fertőzöttek száma. A tegnapi napon pedig három férfi és egy nő vesztette életét a fertőzés miatt, valamennyien krónikus megbetegedésben szenvedtek. Daganatos betegség, genetikai rendellenesség, valamint szív- és érrendszeri betegség voltak az alapbetegségeik, erre rakódott rá a vírus. Az elhunytak száma így 38 főre emelkedett – mondta el az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Müller Cecília ismét felhívta arra a lakosság figyelmét, hogy figyeljenek az idős családtagjaikra, hozzátartozóikra, mert ők magas kockázatot viselnek.

Az országos tisztifőorvos kitért arra, hogy a gyógyultak száma is növekszik, már 67-en távozhattak egészségesen a kórházakból. Különösen örülnek annak a két személynek, akik ugyan még a Szent László kórházban vannak, de már lekerültek a lélegeztetőgépről – tette hozzá. Majd megköszönte a magyar orvosoknak és ápolóknak az áldozatos munkáját, és ráirányította a figyelmet a szociális intézményekben dolgozókra is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!