2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Nagy köszönet mindenkinek, aki segít másokon és segít laposítani a járványgörbét

2020. március 31., kedd 10:15, frissítve: kedd 11:33

82 kórházba szállították ki a Kínából behozott védőeszközöket, ezek elsősorban az egészségügyi dolgozókat illetik - hangzott el az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt 24 óra változásairól szólva Müller Cecília országos tiztifőorvos elmondta, 46 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, így jelenelg 492 fő pozitív az új koronavírussal szemben. Az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok száma jelentősen nőtt. Mára 14 146 vizsgálat történt azokban a laboratóriumokban, amelyek korábban kijelölésre kerültek. 

Folyamatosan gyógyultak távoznak az intézményekből, 37-en már meggyógyultk. Egy fővel nőtt az elhunytak száma, így már 16-an vannak, akit elhunytként tartanak számon

- ismertette Müller Cecília. 

Hozzátette: új információ, hogy változik az adatközlés, ami látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége. Ez azért fontos, mert rájuk nézve a járvány sokkal kockázatosabb. Az országos tisztifőorvos közlése szerint

valamennyi elhunyt esetében fennállt valamilyen krónikus megbetegedés. 

Müller Cecília szerint figyelni kell arra, hogy ha valaki hosszú ideje betegséggel küzd, akkor sokkal jobban kell vigyáznia kell, fontos, hogy kerüljék a kontaktusokat.

Minden számon kívül, nyilvánvalóan a többszöröse a száma azoknak, akik már fertőzöttek, már túl is estek a betegségen, jól vannak és azoknak is, akik fogékonyak a megbetegéssel szemben. Még mindig a csoportos helyzetében van Magyarország lakossága, de napról-napra emelkedik a fertőzöttek száma

- közölte.

A helyzet kezeléséről szólva Müller Cecília mindenkinek - nemcsak az egészségügyi dolgozónak - , aki segít a másokon és segít laposítani a járványgörbét, köszönetet mondott. 

A magyar ember dalol, örtömében, bánatában és a feszült helyzeteiben. Nagy köszönet nekik, mert segítenek oldalni a feszültséget

- mutatott rá. Szerinte a mostani bezártságban olyan tevékenységet kell folytatni, amivel csökkenthető a feszültség. 

Folyamatos a védőeszközök kiszállítása

Kiss Róbert rendőralezredes, az ügyeleti központ munkatársa beszámolt arról, hogy ma életbe lépett a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény. Tájékoztatta arról a lakosságot, hogy a kiadott kormányrendeletek a veszélyhelyzet megszűnéséig hatályban maradnak.

Ezt követően arról beszélt, hogy a Waberer's logisztikai központ az operatív törzs számára támogatást ajánlott fel, ennek eredményeképpen tegnap

82 kórházba szállították ki a Kínából behozott védőeszközöket, ezek elsősorban az egészségügyi dolgozókat illetik.

Ezek a logisztikai feladatok ma is folytatódtak – tette hozzá.

Majd a rendőralezredes emlékeztetett arra, hogy tegnap megkezdték munkájukat a 108 kijelölt kórházban a kórházparancsnokok is, akik felvették a kapcsolatot az intézmények igazgatóságaival, és megkezdték a készletek felmérését.

A parancsnokok jelentései szerint az egyéni védőfelszerelések mind az egészségügyi dolgozók, mind a betegek részére teljes körűen rendelkezésre állnak.

Végezetül Kiss Róbert kitért arra, hogy eddig 103 büntetőeljárást indítottak az új típusú koronavírussal kapcsolatban, és összegezte a szombat óta érvényben lévő kijárási korlátozások eddigi tapasztalatait is.

Hír TV

 

x
Rendkívüli hír