2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Müller Cecília: Folyamatosan nő a kórházban lévők száma

A keddi operatív törzs sajtótájékoztatón Müller Cecília és Kiss Róbert mellett György István számolt be a részletekről.

  • Müller Cecília: Folyamatosan nő a kórházban lévők száma

 

Zajlik a harmadik hullám

Müller Cecília arról beszélt, hogy nemzetközi szinten is nagyon nagy számokat látni a járvány kapcsán, 111 millióan fertőződtek meg, és 2,5 millióan haltak meg. 62,5 millió ember már meggyógyult - tette hozzá. Itthon a járvány harmadik szakasza zajlik, egy magasabb szintről indul a harmadik hullám - mondta az országos tisztifőorvos.

A hatásos védőoltás a leghatékonyabb eszköze a védekezésnek

Müller Cecília elmondta, hogy a kínai vakcina teljesen biztonságos. Ötféle vakcinával rendelkezünk már, és ezt a háziorvosok is örömmel fogadták - tette hozzá. A hatásos védőoltás a leghatékonyabb eszköze a védekezésnek.

Folyamatosan nő a kórházban lévők száma

Müller Cecília elmondta, hogy 103-an haltak meg a járványban, és ez egy nagyon aggasztó szám. Nagyon nehezen tudunk a 100-as szám alá menni. A harmadik hullámban súlyosabban zajlik a betegség lefolyása, mivel egyre többen vannak kórházban - tette hozzá. Napok óta konstansan nő a kórházban és a lélegeztetőgépen lévők száma - mondta Müller Cecília.

Minden oltóanyagot alaposan megvizsgálnak

Müller Cecília kérdésre azt mondta, természetesen minden oltóanyagot megvizsgálnak. Bárhonnan is érkezik a vakcina, azt jó alaposan átvizsgálják. Vagy a dokumentáció alapján, vagy laboratóriumi vizsgálattal is.

 Csak a szakemberekre kell hallgatni

A védőoltásokról azt mondta, hogy nagyon sok téves információ van róluk. Csak szakavatott emberekre kell hallgatni - mondta Müller Cecília. Éppen ezért érthetetlen, miért halogatják sokan a regisztrációt a védőoltásra - mondta a szakember.

Továbbra is be kell tartani a védelmi intézkedéseket

Müller Cecília elmondta, hogy a variáns mutáns törzsek sokkal nagyobb fertőzőképességgel rendelkeznek, mint a korábbi vírusok. A védelmi intézkedéseket továbbra is be kell tartani - tette hozzá. A legfontosabb, hogy ha valaki tüneteket észlel magán, akkor azt vegye komolyan. Telefonon kérjünk segítséget a háziorvostól! - mondta.

Beoltott személy is megfertőződött már

Volt már példa arra, hogy akit itthon beoltottak, az is megfertőződött - mondta egy másik kérdésre Müller Cecília. Őket a nyájimmunitás védheti meg később.

 A gyógyultaknak is ajánlják a védőoltást

A már fertőzésen átesettek esetében is ajánlják a védőoltást, mivel csak egy rétege rendelkezik a gyógyultaknak megfelelő mennyiségű immunitással - mondta kérdésre Müller Cecília. 

Ekkor lehet feloldani a látogatási tilalmat az idősotthonokban

Ha az idősotthonok lakói be lesznek oltva, akkor idővel fel lehet oldani a látogatási tilalmat - mondta kérdésre Müller Cecília.

137-en nem viselték megfelelően a maszkot

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy hétfőn 137 személlyel szemben intézkedtek a maszkhasználat megszegése miatt. A bevásárlóközpontokban 27-en szegték meg a maszkviselési szabályt.

Két kocsmát zártak be fél évre

Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy a vendéglátóhelyeken 3 személy tartózkodott jogellenesen. Két esetben zártak be vendéglátóhelyet ideiglenesen. Acsán egy sörözőben nem viseltek maszkot és alkoholt fogyasztottak, ezért hat hónapra bezárták az üzletet. Kengyelben hasonló eset történt, ott is bezárásról döntöttek. 359 személy szegte meg hétfőn a kijárási tilalmat.

Teljes összefoglaló:

1628-cal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

György István: Az uniós átlag felett vagyunk az oltottságot tekintve

Eddig mintegy 890 ezer ember oltásához elég vakcina érkezett

Hír TV/Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!