2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Müller Cecília: Egyre nagyobb arányban oltakoznának az emberek

  • Müller Cecília: Egyre nagyobb arányban oltakoznának az emberek

Kapcsolódó:

1160-nal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján György István után Kiss Róbert tájékoztatta a lakosságot a legfrissebb információkról. A hétvégén 610 személy hagyta figyelmen kívül a maszkviselési szabályokat. A rendőr alezredes közölte, két vendéglátó üzletet zártak be ideiglenesen hat hónapra. Kiss Róbert elmondta, hogy 252 esetben szegték meg a tranzitálási szabályokat. 5977 hatósági házi karantént rendeltek el a hétvégén.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy szerencsére folyamatosan nő a gyógyultak száma, és lényegesen nagyobb a beoltottak száma a gyógyultakhoz képest. Müller Cecília beszélt arról is, hogy

a következő időszakban is a legfontosabb a legesendőbbek megvédése a járványtól, ezért őket oltják először.

Szombaton megérkezett az AstraZeneca oltóanyaga is, ennek sokkal könnyebb a kezelése, és könnyebb is tárolni.

Az AstraZeneca esetében négy héten belül kapják meg a második oltást az érintettek

- mondta Müller Cecília. Ezzel az oltással a 60 év alatti krónikus betegeket oltják majd - tette hozzá.

A Szputnyik vakcináról elárulta, hogy valamennyi paraméter vonatkozásában megfelelő az oltóanyag. Müller Cecília közölte, hogy ez a vakcina hatásos és biztonságos. A Lancet című orvosi lap is rendkívül jó hatásfokúnak és biztonságosnak minősítette az orosz vakcinát.

Mára majdnem 50 százalékra felment az oltakozók aránya a KSH adatai szerint a pár hónappal ezelőtti 15 százalékról. Ez egy nagyon kedvező eredmény - mondta Müller Cecília.

A védőoltásokat követően is figyelni kell a fertőzési rátát a lakosság körében - mondta Müller Cecília. Ebben a helyzetben az NNK legfontosabb feladata a pandémia kezelése, és minden egyéb feladat emögött áll.

Sok olyan ismeret gyűlik a vírusról napról napra, amik segíthetik a jövőbeli tervezést - mondta Müller Cecília. Egyelőre nem lehet tudni, hogyan alakul a koronavírus, mint vírus jövője - tette hozzá.

Az oltások többségének nincsen életkori felső határa, de minden esetben az oltóorvos dönt - mondta Müller Cecília. Az oltás felvétele lényegesen kisebb kockázatot hordoz, mint annak az elmaradása.

 Teljes adás:

Hír TV/Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!