2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Belföld

Müller Cecília: Változatlanul alacsony az új megbetegedések száma

  • Müller Cecília: Változatlanul alacsony az új megbetegedések száma

 

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta,

változatlanul alacsony szinten tudják tartani az egész ország területén a megbetegedések számát.

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a járvány kezdete óta. Elhunyt újabb hat idős krónikus beteg, ezzel 505 főre emelkedett az elhunytak száma, 1856-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1432 főre csökkent.

Közülük 41 százalék budapesti, 59 százalék pedig vidéki lakos. Jelenleg 430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak súlyos állapotban, lélegeztetőgépen.

A százezer lakosra vetített megbetegedési arány továbbra is 39 fő az országos átlagot tekintve, ez az arány Budapesten 103 fő, majd Zala megye következik 92 fővel, Fejér megye pedig 89 fővel.

Jó hír, hogy továbbra sem nőtt a gyermek és fiatalkorú megbetegedések száma

– emelte ki Müller Cecília, hozzátéve: harminc éven alulit nem regisztráltunk a járvány teljes időtartama alatt.

Továbbításra került az új beutalási rend: egy betegútra vonatkozó algoritmust állítottak össze a betegellátásban való könnyen kiigazodás érdekében. A járvány jelenlegi szakaszában egyre inkább koncentrálni kell az ellátási szinteket és lehetőségeket, ezzel is felszabadítva az egyéb betegségekben szenvedők részére az ellátást és kezeléseket. A koronavírusos betegek és az egyéb betegek ellátásának elkülönítése miatt történt ez a változás.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatairól is beszélt a tisztifőorvos. Müller Cecília emellett arról is beszámolt, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) igazgatója kifejezte aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy a világjárvány miatt számos kötelező védőoltását nem kapnak meg a gyermekek a megfelelő időpontban. Ilyen kötelező oltás például a torokgyík, a diftéria, a kanyaró és polio-vírus elleni vakcina. Müller Cecília a főigazgató aggodalmai kapcsán hangsúlyozta, a járvány következtében sem feledkezhetünk meg a gyermekek védettségéről, de Magyarországon ezen a területen sincs elmaradás:

minden magyar gyermek a meghatározott életkorban megkapja a megfelelő védőoltást jelenleg is.

Több védőoltás még ebben a tanévben, a járvány miatti kisebb csúszással kerül beadásra.

Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, a holnapi Kormányinfón számolnak be a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat eldöntéséről.

A különleges jogrend helyére az egészségügyi válsághelyzet léphet

– mondta.

Kiss Róbert arra is kitért, hogy már a Csehországból érkezők is beléphetnek Magyarországra, ha legfeljebb 24 órát tartózkodnak hazánkban és igazolják, hogy nem fertőzöttek koronavírussal.

Teljes sajtótájékoztató: 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!