2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Belföld

Az önkormányzatok forrásmegvonása ellen tiltakozik az ellenzék

Tiltakozik az ellenzék, hogy az önkormányzatoknak is szolidárisnak kell lenniük a járvány idején. A Fidesz frakcióvezetője szerint a települések vezetésétől vonják el a legkevesebb pénzt. Kocsis Máté emlékeztetett: Magyarországon a polgármesterek többsége jelenleg kormánypárti, akik nem panaszkodnak, hanem teszik a dolgukat.

  • Az önkormányzatok forrásmegvonása ellen tiltakozik az ellenzék

663 milliárd forintos járvány elleni védekezési alapot hoz létre a kormány- ezt szombaton jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A szolidaritás jegyében az önkormányzatoknak ehhez 34 milliárd forinttal kell hozzájárulniuk ami annyit tesz, hogy gépjárműadóból befolyt pénzükről kell lemondaniuk.

Az elképzelést élesen támadta az ellenzék a parlamentben.

A Jobbik elnöke szerint nincs szükség arra, hogy az önkormányzatok is részt vállaljanak a terhekből.

Az MSZP elnöke is úgy gondolja, hogy az önkormányzatok számára több forrást kellene biztosítani.

A DK országgyűlési képviselője arra hivatkozva ellenezte a hozzájárulást, hogy így nehéz lesz a nyugdíjasok ellátása.

 A fidesz frakcióvezetője kiemelte, hogy az önkormányzatoktól elvont összegek a legkisebb részét képezik a most bejelentett gazdaság élénkítőcsomagnak.

Kocsis Máté szerint az ellenzéki képviselők hazudnak, amikor úgy állítják be a helyzetet, mintha a kormány ellehetetlenítené az önkormányzatok működését. A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett: a polgármesterek többsége kormánypárti, akik nem panaszkodnak, hanem végzik a dolgukat.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!