2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Az önkormányzat szedi le a Jobbik plakátjait

Hír TV

2018. március 6., kedd 19:07, frissítve: kedd 19:45

Elkezdte elbontani a Jobbik választási mobilplakátjait Kaposvár önkormányzata.

A fideszes városvezetés plakátonként több mint egymillió forintot szedett volna be, míg az ellenzéki párt szerint csak a ténylegesen elfoglalt másfél négyzetmétert kellett volna kifizetni.

A Jobbik tíz mobilplakátot helyezett el, a jegyző korábban azt ígérte, hogy a tulajdonos költségére elszállíttatják, ha nem bontják el.

A jegyző úr betartotta a szavát, és beszedik, beszedték a plakátokat itt, Kaposváron. Ezzel gyakorlatilag most már láthatjuk azt, hogy a szabad véleménynyilvánításnak a kora talán le is járt. Tíz ilyen plakát van vagy volt Kaposváron. Erre, ha bárki utánaszámol, nem 13 és fél millió forintot számolna, tehát egy 200 ezres nagyságrend, amivel mi számoltunk, ezzel szemben az önkormányzat 13 és fél millió forintos kifizetésre gondolt. Mikor kihelyeztük a plakátokat, akkor jegyző úr megkeresett minket, hogy ha nem kérünk, ugye, területhasználat vagy foglalási engedélyt, akkor eltávolítják a plakátokat. Akkor tudtuk, hogy fizetni kell ezekért a plakátokért. Mi mondtuk azt, hogy természetesen fizetni fogunk, elküldtük az ajánlatot, ez a huzavona egy jó pár napon keresztül ment, a központ nem tudott megegyezni az önkormányzattal, és jegyző úr úgy döntött, hogy akkor meg kell válni a plakátoktól – mondta el Miháldinecz Gábor, a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!