2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

Az MSZP szüntette meg a legtöbb ágyat

A világjárvány elleni védekezés jegyében, a drámai forgatókönyvekre is készülve döntött úgy az egészségügy vezetése, hogy szabaddá teszi a kórházi ágyak hatvan százalékát. Az intézkedés egyik leghangosabb bírálója a szocialista Kökény Mihály, akinek a hivatali ideje alatt több ezer kórházi férőhelyet szüntettek meg - írja a Magyar Nemzet.

  • Az MSZP szüntette meg a legtöbb ágyat

A tizenhárom évvel ezelőtt, április 1-jén életbe lépett „egészségügyi reformmal” a Gyurcsány-kormány az addigi 80 ezerről 71 ezer ágyra szűkítette az aktív ellátást. A lépést akkoriban azzal indokolták, hogy az ágyak mintegy negyede kihasználatlan. Az SZDSZ-es Molnár Lajos egészségügyi miniszter közölte: a tervezett aktív ágyszám „messze elegendő” ahhoz, hogy ellássák azokat a betegeket, akiket kórházi körülmények között kell kezelni.

Eközben például bezárták az ország legnagyobb pszichiátriai intézményét, az Országos Pszichiátriai és Neuroló­giai Intézetet.

Nem a 2007-es reformnak álcázott csonkolás volt azonban az első és egyetlen, ami a szocialisták lelkén szárad: a 2006 és 2010 közötti időszak előtt, 1994–1998 között is rengeteg kórházi kapacitást szüntettek meg a magyar egészségügyben.

A kilencvenes években a Népjóléti Minisztérium néven futó szaktárca politikai államtitkárát Kökény Mihálynak hívták, 1996–1998 között ő volt a minisztérium első embere, 1998-tól pedig az Országgyűlés egészségügyi és szociális bizottságának elnöke. Kökény Mihály regnálásának elején, 1994-ben még 98 453 kórházi ágyat tartottak nyilván Magyarországon, 1998-ra viszont már csak 83 770-et, csaknem 15 ezerrel kevesebbet. Ehhez képest Kökény Mihály most az egyik legélesebb bírálója a kórházi ágyak átmeneti (!) kiürítésének, amellyel kapcsolatban Kásler Miklós miniszter is egyértelművé tette, hogy a járvány elleni védekezés miatt van rá szükség.

Magyar Nemzet

A teljes cikk IDE kattintva érhető el

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!