2020. február 27.,
csütörtök, Edina napja

Az MSZP még mindig titkosszolgálati módszereket használ?

2014. szeptember 20., szombat 18:04, frissítve: vasárnap 09:51

Közvetlenül az MSZP felsővezetői adták az utasításokat az Egyenlítő blog főszerkesztőjének arra, hogy hogyan próbáljon meg lejáratni jobboldali politikusokat. Németh Gábor Célpont című műsorunknak elárulta, hogy egyenesen Mesterházy Attilával és Velez Árpád pártigazgatóval tartotta a kapcsolatot. Velez a múlt héten mondott le posztjáról, de arról nem volt hajlandó nyilatkozni a Célpontnak, hogy távozása összefügg-e azzal, hogy Németh Gábor már az ügyészségnek is beszélt az MSZP korábbi botrányos ügyeiről.

Németh Gábor 2009-ben indította az Egyenlítő blogot. A portál célja bevallottan is az volt, hogy a jobboldali politikusokról közöljenek lejárató cikkeket. Németh Gábor korábban maga is tagja volt a Societasnak és az MSZP-nek, újságíróként pedig egyenesen a volt pártvezetőktől kapta az utasításokat.

– Általában ez a láncolat úgy nézett ki, hogy Mesterházy Attila írt egy e-mailt Velez Árpádnak, és Velez vagy valamilyen megjegyzés hozzáfűzésével, vagy anélkül ezt az e-mailt továbbította nekem – mondta a Hír TV-nek az Egyenlítő blog volt főszerkesztője.

Németh Gábor a Célpontnak is elmesélte, hogy Velez Árpádék először őt bízták meg a bajai választási csalásról szóló videó elkészítésére, de nem vállalta. Egy másik megbízatása az lett volna, hogy titkosszolgálati módszerekkel figyelje meg Lévai Anikót, Orbán Viktor feleségét, végül azonban ez is meghiúsult. Pedig egy biztonságtechnikai cégtől állítólag profi eszközöket is kapott volna hozzá. Egy mobiltelefon-leárnyékoló berendezés is a rendelkezésére állt: ezt azonban a Simon-ügy kirobbanásának estéjén vissza kellett adnia az MSZP egyik háttéremberének, Simon Dénesnek, aki utalt rá, hogy névrokona lebukása miatt kell lehallgatásbiztosan telefonálnia. Az érintett nem kívánt a Hír TV-nek interjút adni.

Mesterházy Attila már az országgyűlési választás után lemondott pártelnöki posztjáról. Velez Árpád pártigazgató azonban csak a múlt héten. De még előtte feljelentette Németh Gábort rágalmazás miatt: a Célpontnak viszont nem volt hajlandó nyilatkozni.

Tóbiás szerint nincs összefüggés

A szocialista párt jelenlegi elnöke tagadja, hogy Velez Árpád azért távozott, mert Németh Gábor elkezdte kiteregetni a szennyest az MSZP botrányos ügyeiben. Arra viszont ő sem válaszolt, hogy szerinte igazat mond-e Németh Gábor.

Németh Gábort a héten hallgatta meg tanúként a nyomozó hatóság a Simon-ügy különös utókezeléséről tett nyilatkozatai miatt. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezután a szocialista politikusokhoz is lesznek-e kérdéseik az ügyészeknek.

Tekintse meg a teljes Célpont adását!

Forrás: Hír TV