2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Belföld

Az MSZP követtette volna Orbán Viktor feleségét?

Titkosszolgálati módszerekkel figyeltették volna szocialisták Orbán Viktor feleségét, Lévai Anikót a 2010-es választási kampányban. Ezt az MSZP-hez köthető Egyenlítő blog volt főszerkesztője állítja. Németh Gábor szerint a megbízást Velez Árpádtól, az MSZP pártigazgatójától kapta, de végül nem vállalta, pedig már a lehallgatáshoz szükséges berendezések beszerzését is megszervezték.

A miniszterelnök feleségéről, Lévai Anikóról akartak terhelő adatokat gyűjteni a szocialisták, és ehhez a vállaltan baloldali Egyenlítő blogot próbálták felhasználni – állítja az internetes kiadvány korábbi vezetője. Németh Gábor elmondása szerint Mesterházy Attila akkori pártelnök bizalmasa fordult hozzá a megbízással.

„A 2010-es országgyűlési választások előtt egy kicsivel keresett meg Velez Árpád, hogy van tudomása olyan gazdasági machinációkról, amikkel egyébként elő lehetne segíteni Mesterházy Attilának a kampányát. Egész pontosan arról beszélt, hogy Lévai Anikónak vannak olyan vidéki útjai, amelyek egyébként Orbán Viktorra nézve is terhelő információkat hordozhatnak magukban. És mondta, hogy ez egy marha jó téma lehet egy belemenős újságírónak. Ezért mondta, hogy keressem meg Mesterházy Attila egyik barátját, Boros Györgyöt, aki egy biztonságtechnikai cégnek a vezetője. És ő tud intézni olyan eszközöket, amikkel mi ezeket az utakat akár majd le is tudjuk követni, dokumentálni” – mondta el a volt főszerkesztő.

Németh Gábor minderről az interneten is részletesen is beszámolt. Azt írta, hogy személyes találkozójukkor Boros György arról beszélt, a cégén keresztül be tudná szerezni az Egyesült Államokból a kémkedéshez szükséges eszközöket, de ez a titkosszolgálatok tudomására jutna; a követés és a kémkedés pedig jogi aggályokat is felvethet. Boros elzárkózott az akciótól.

„Az ötletet ugyanúgy, ahogy én is, Boros úr is egy hatalmas nagy ostobaságnak tartotta. Mondta, hogy egyrészt ilyen személyek olyan útvonalvédelemmel rendelkeznek, hogy azt akár újságíróként, akár magánnyomozóként bárkinek is követni nemcsak hogy lehetetlen, hanem egy törvénytelen húzás is lenne” – fejtette ki Németh Gábor.

A korábban a G4S biztonságtechnikai céget vezető Boros Györgyöt mi is többször kerestük, de nem értük el telefonon. A videóbejátszásokat készítő Egyenlítő blog azonban korábban kölcsön kapott tőle egy kamerát, ezt viszont – állítja Németh Gábor – nem használták törvénytelen adatgyűjtésre.

Mesterházy Attila jobbkezét, az MSZP pártigazgatóját is hívtuk telefonon, de Velez Árpád csak közleményben reagált. Azt írta, Németh Gábor ellen rágalmazás miatt kezdeményez jogi eljárást, illetve minden olyan sajtóorgánumot is beperel, amely közli a blogger állításait.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

Jön az autósok rémálma, az ónos eső!

A katasztrófavédelem azt ajánlja az autósoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!