2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Az MSZP és a Jobbik ördögi körbe került

2020. március 2., hétfő 08:17

A Fővárosi Közgyűlésben is pozíciókat szerez a bukott miniszterelnök, aki továbbra is az ellenzéki pártok „leszalámizásával” tör vezető szerepre – véli Kiszelly Zoltán a Magyar Hírlap cikkében.

Nagy csatához nagy felhatalmazás kell – érvelt a nemzeti konzultáció mellett a lapnak Kiszelly Zoltán, akivel a szír helyzetről, a koronavírusról és a gyurcsányi térfoglalásról is beszéltek.

Gyurcsány Ferenc „leszalámizza” az ellenzéket, az MSZP támogatottsága odáig süllyedt, hogy már a parlamenti bejutásért küzd, különösen az EP-választás óta – értékelte az elmúlt hét fejleményeit a Magyar Hírlapnak Kiszelly Zoltán politológus. Ismert, két fővárosi szocialista polgármester is átült a DK-ba, tegnap pedig a bukott miniszterelnök pártja kongresszusán utalt arra, mennyit erősödött a Demokratikus Koalíció.

Közben a Jobbik tovább sodródik a baloldal felé, a régieket, azaz a Vona-árvákat kiszorítja az új vezetés, miután Jakab Péter lett az elnök, a vesztesek levonják a konzekvenciákat – fejtegette az elemző. Úgy tűnik, a folyamat nem állt meg Szávay István és Bencsik János kilépésével. Kiszelly MDF-esedésként írta le a helyzetet, megjegyezve, amíg van állami támogatás, a pártelitnek érdemes maradnia, fontos, kinél van a kasszakulcs.

Vagyis a DK és a Momentum növekszik, „politikusaik politizálnak”, míg a többiek magukkal vannak elfoglalva, amit az emberek nem díjaznak, hiszen azt akarják, velük, az ő problémáikkal törődjenek. Az MSZP és a Jobbik ördögi körbe került. Gyurcsány erősödésével ráadásul a fővárosban Karácsony Gergely főpolgármestert még jobban tudják „táncoltatni”, mindez felgyorsítja az eseményeket. S bár Párbeszéd egyelőre a bukott baloldalhoz, vagyis a szocialistákhoz köti a szekerét, hamarosan választania kell Gyurcsány és a Momentum között.

A bukott miniszterelnök minden szinten – folytatta Kiszelly –, így a Fővárosi Közgyűlésben is azt akarja leképezni, hogy ő a vezető erő az ellenzéki térfélen. Most ennek érdekében építi ki a pozícióit. Selejtezők és edzőtábor, avagy készülnek 2022-re, fogalmazott a szakértő - olvasható a lapban.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Hírlap