2020. március 31.,
kedd, Árpád napja

Az MSZP és a DK továbbra is kiáll Karácsony Gergely mellett

Hír TV

2019. szeptember 30., hétfő 17:00

Bús Bal Továbbra kiáll és támogatja Karácsony Gergelyt az MSZP és a DK. A baloldal közös főpolgámester-jelöltjéről múlt héten került elő egy felvétel, amelyen Karácsony egy privát beszélgetésen az MSZP-vel való rossz kapcsolatát elemzi. A Jobbik kitérően nyilatkozott: a párt képviselője szerint az elhangzottakat Karácsonynak és a szocialistáknak kell megbeszélniük egymással.

Harcokat vív az MSZP-vel Zuglóban - többek között ezekről beszél Karácsony Gergely a múlt héten kiszivárgott hangfelvételen. De a baloldal közös főpolgármester-jelöltje azt is kifejti, hogy azért tartja jó ötletnek Horváth Csaba polgármesteri jelölését a XIV. kerületben, mert szerinte ő legalább tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni.

Az elhangzottak ellenére a szocialisták kitartanak Karácsony főpolgármesteri jelölése mellett.

A Gyurcsány-párt a szocialistákhoz hasonlóan úgy véli, továbbra is támogatható Karácsony Gergely. Az LMP viszont abban bízik, hogy a felvételen hallható állítások nem valósak.

Karácsony Gergely programját tartotta a kezében Soroksár ellenzéki polgármesterjelöltje. Bár Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője két hete még alkalmatlannak nevezte a főpolgármesteri-posztért induló aspiránsokat így Zugló első emberét is, Bereczki Miklós - akit a Jobbik javasolt közös jelöltnek - úgy véli, Karácsony alkalmasságát a hangfelvétel sem befolyásolja.

A Jobbik országgyűlési képviselője azonban már óvatosabban fogalmazott. Balczó Zoltán igyekezett pártját távol tartani a Karácsony Gergely botrányától.

Eközben visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt Puzsér Róbert. A publicista közösségi oldalán azt hangsúlyozta: saját politikai megsemmisülésének árát a baloldali ellenzék főpolgármester-jelöltje ne Budapesttel fizettesse meg. A publicista hozzátette: tudja, hogy a zuglói polgármester még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha visszalépésnek eljön az ideje, ami szerinte most van itt.

Hír TV