2020. február 24.,
hétfő, Szökőnap napja

Az MSZP elnöke kezdeményezte Lackner Csaba kizárását

Hír TV

2019. október 25., péntek 16:57

A korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba kizárását kezdeményezte a pártból az MSZP elnöke. Tóth Bertalan közölte: lejárt a határidő. Kispest polgármestere szerint az nem ellentmondás, hogy hetekig nem ismerték fel Lacknert a nyilvánosságra került felvételeken, most mégis eltávolítják a pártból.

Október elején hozta nyilvánosságra a Hír TV azt a videót és hangfelvételt, amelyen Lackner Csaba, kispesti szocialista önkormányzati képviselő nyíltan beszél a kerületi korrupciógyanús ügyletekről. A nyilvánosságra került felvételek ellenére a képviselőt újra megválasztották az önkormányzati választáson.

Az MSZP elnöke azonban csütörtökön ultimátumot adott a botrányba keveredett képviselőnek. Arra szólította fel, hogy adja vissza a mandátumát, vagy kizárják a pártból.

Lackner Csaba ezt a péntek déli határidőig nem tette meg, Tóth Bertalan pedig a közösségi oldalán bejelentette: kezdeményezte a képviselő kizárását. Azt írta: Lejárt a határidő! Lackner Csaba nem nyilatkozott az önkormányzati képviselői mandátuma sorsáról. Ezért az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa nyolc napon belül döntést fog hozni róla.

A politikust korábban hetekig nem ismerték fel párttársai a felvételeken. Gajda Péter polgármester híradónknak többször is elmondta: szerinte nem Lackner látható a képeken.

Az, hogy most mégis eltávolítják a pártból a főpolgármester szerint nem ellentmondás.

A kerület újraválasztott polgármestere azt hogy hetekig nem vizsgálták ki az ügyet és nem vonták felelősségre Lackner a kampánnyal magyarázta.

A nyilvánosságra került felvételen egyébként felmerült Gajda Péter neve is, többek között egy olyan projekt kapcsán, amely után a polgármester állítólag 3 millió forintot kapott vissza. Gajda ezt rágalomnak nevezte.

Hír TV