2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Az LMP támogatja, a DK elzárkózik Puzsértól

Puzsér Róbert indul az ellenzéki előválasztás második fordulóján - ezt az őt támogató párt országgyűlési képviselője mondta. Ungár Péter szerint ezen legyőzi az MSZP-Párbeszéd jelöltjét, Karácsony Gergelyt, ősszel pedig Tarlós Istvánt is. A Demokratikus Koalíció viszont elzárkózik Puzsér támogatásától. Puzsér szerint Karácsony Gergely azért rossz jelölt, mert neki Budapest csak eszköz a még több hatalomra.

  • Az LMP támogatja, a DK elzárkózik Puzsértól

Állampolgárok a Centrumban Egyesület néven jegyezték be azt a jelölő-szervezetet, amelynek nevében Puzsér Róbert indul az őszi főpolgármester-választáson - írja az Index. A lap szerint ezzel véget vethet az újabb előválasztási forduló körüli polemizálásnak. Puzsér szerint Karácsony Gergely azért rossz jelölt, mert neki Budapest eszköz a még több hatalomra. Nem! Nagyon határozott nem!– így reagált a Demokratikus Koalíció fővárosi képviselője arra a kérdésre, hogy támogatják-e Puzsér jelölését. Gy. Németh Erzsébet azt mondta: ők Zugló polgármestere mögé állnak.

Azt gondolom, hogy ennek az oldalnak van főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergelynek hívják. Ha van második forduló majd júniusban, amin nem tudom, hogy Puzsér elindul vagy nem, biztos vagyok benne, hogy Karácsony Gergely azt is meg fogja nyerni. Abban a Demokratikus Koalíció nagyon régen markáns álláspontot képvisel, hogy egy az egy ellen van módunk leváltani Tarlóst és a Fideszt visszavenni Budapesttől– mondta Gy. Németh Erzsébet. Egyedül az LMP támogatja Puzsért. A párt országgyűlési képviselője azonban egyértelművé tette: Puzsér részt vesz az előválasztáson.

Az LMP által támogatott jelölt Puzsér Róbert, aki az előválasztáson le fogja győzni először Karácsony Gergelyt, majd utána az októberi, önkormányzati választáson Tarlós Istvánt és így ő lesz Budapest főpolgármestere– adott hangot bizakodásának Ungár Péter. Az LMP-n kívül még a Liberálisok jelezték, hogy önálló főpolgármester-jelöltet indítanak. Így Tarlós István székére - egyelőre - három ellenzéki jelentkezett be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!