2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az LMP szolidáris a Jobbikkal, az MSZP is elítéli az ÁSZ lépését

Hír TV

2017. december 7., csütörtök 21:52, frissítve: csütörtök 23:01

Szolidaritást vállal az LMP a Jobikkal – mivel szerintük a kormány most már a számvevőszéket is felhasználja a választási harcban. A szocialisták is elítélik a Domokos László vezette szervezet lépését, illetve az általa alkalmazott kettős mércét.

„Nagyon sok véleményem van, olyan is, amit kamerába nem mondanék, de most próbálom megtalálni azokat a szavakat, ami mondjuk elbírja a nyomdafestéket” – mondta Mirkóczki Ádám. A Jobbik szóvivője szerint a 662 millió forintos számvevőszéki bírság, ami ellen jogorvoslati lehetőségük sincs, a Jobbiknak a 2018-as választáson való részvételét teszi lehetetlenné anyagi értelemben.

„A Fidesz egy újabb szintet lépett a bolsevizmus útján, ahol mozog az elmúlt időszakban. Szerintem Orbán Viktor hatalmi tébolya elérte azt a pontot, amikor már szisztematikusan mindenfajta trükközést nélkülözve, leplezetlenül az elvileg független állami szerveket, hatóságokat nyíltan a legerősebb ellenzéki párt ellen fordítja, mindent megtesznek annak érdekében, hogy véletlenül se lehessen tiszta politikai verseny” – tette hozzá Mirkóczki Ádám.

A Jobbikhoz hasonlóan az LMP is úgy látja, a kormány attól tart, hogy elveszíti a választásokat, ezért használja eszközként a volt fideszes politikus által vezetett számvevőszéket.

„Ez egy rendkívül súlyos ügy, szolidárisak vagyunk a másik ellenzéki párttal, számomra ebben az ügyben nem is az a legijesztőbb, amilyen határozatot hoztak, hanem az, ahogyan meghozták. Formális okokra hivatkozva egyszerűen nem is engedték védekezni a pártot. Ez egy újabb komoly vörös vonal, amit átlépett a kormány” – mondta Hadházy Ákos.

Az MSZP a kettős mércét kifogásolja. „Az a véleményem, hogy nem lehet kettős mércét alkalmazni. Ugyanazok a jogszabályok vonatkoznak bármelyik pártra, köztük a Fideszre és a Jobbikra. Az a része elfogadhatatlan, hogyha a Fidesz ügyeit nem vizsgálják, mert minden pártnak, és ebbe a Fidesz meg a Jobbik is beletartozik, be kell tartani a hatályos jogszabályokat, és nem szabad kettős mércét alkalmazni” – mondta Molnár Zsolt, a párt képviselője.

A Jobbikkal szemben a számvevőszéki ellenőrzéssel összefüggésben október elején ügyészségi eljárás is indult, miután a revizorok úgy találták, a párt akadályozza vizsgálatuk program szerinti lefolytatását. A nyomozás eredeti határideje december 6-a volt, ám a Nemzeti Nyomozó Iroda ezt 3 hónappal meghosszabbította, vagyis az eljárás a választási kampány hajrájában, 2018 márciusában zárulhat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!