2019. augusztus 19.,
hétfő, Huba napja

Az LMP és a Párbeszéd is elítéli a jobbikos „far-hát kommandózást”

Hír TV

2019. február 17., vasárnap 15:15, frissítve: vasárnap 16:20

Elítéli az LMP a nyugdíjasokat lehülyéző és „far-hát kommandónak” tituláló jobbikos médiatanácsadót, de azt is, aki a felvételt elkészítette és azt pénzért továbbadta. A Párbeszéd sem ért egyet a mondatokkal, de szerintük nem a Jobbik, hanem a Fidesz a szélsőséges.

Az országgyűlési választások után néhány héttel a közösségi oldalakon politikai témákban hozzászóló idős Jobbik-szavazókat minősítette a párt médiatanácsadója. Silhavy Máté hülyének, illetve a nyugdíjasokat „far-hát kommandónak” nevezte a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel előtt, beleértve a Jobbik szavazóit is.

Silhavy Máté: Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…”
Z. Kárpát Dániel: Mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas…
Silhavy Máté: Bocsánat, ez most nem…
Z. Kárpát Dániel: Far-hát kommandó alezredese!

Az LMP-s Ungár Péter elítéli, hogy így beszéljen valaki a nyugdíjasokról, ahogy azt is, aki a felvételt készítette.

„Hogyha valakiknek fontosak a nyugdíjasok, akkor mondjuk a kormányzása tíz éve alatt 28.500 forintról megemelné a minimálnyugdíjat, de kétségtelenül nem szabad így beszélni. Azt pedig morálisan szintén nagyon elítélendőnek tartom, ha valaki a kollégái beszélgetéseit felveszi és utána ezt anyagi forrásokért átadja másnak” – mondta az ellenzéki képviselő.

A Párbeszéd sem tartja elfogadhatónak a jobbikos médiatanácsadó mondatait, de szerintük nem a Jobbik, hanem a Fidesz a szélsőséges párt.

„Az ő lapjukban, a Figyelőben listáztak ellenzéki politikusokat, az ő politikusuk nyilatkozott arról, hogy a cigányság hatszáz éve nem tud integrálódni és beilleszkedni, illetve az ő kormányuk folytat kb. három éve idegenellenes kampányt” – mondta Kocsis-Cake Olivió, a párt országgyűlési képviselője.

Nem ez volt az első eset, hogy a Jobbik a nyugdíjasokat sértegette. Az előző választási kampányban egy fóruma után Vona Gábor akkori elnök közösségi oldalán azt írta a fideszes nyugdíjasokról, hogy „a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”.