2022. 01. 16. Vasárnap Gusztáv napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Vetítő 23:05

Belföld

Az LMBTQ-lobbi Magyarországon is teret hódít

Iskolai érzékenyítés, újragondolt mesekönyvek, átformált hagyományok – szinte alig van olyan területe az életnek, ahová nem tört volna be az agresszív LMBTQ-propaganda, amely egyre inkább igyekszik célba venni a legkisebbeket, a gyermekeket.

Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást. A négykérdéses referendumon az egyre erőteljesebb LMBTQ-lobbira lehet nemet mondani, valamint véleményt nyilvánítani arról, hogy a gyermekek szexuális neveléséről csak a szülők dönthessenek. 

Az LMBTQ-propaganda Magyarországon is egyre több területen igyekszik teret hódítani. 

Emlékezetes, november elején jelentős felháborodást váltott ki, hogy megszervezték az első magyar LMBTQ-néptáncfoglalkozást Budapesten, azzal a felkiáltással, hogy szerintük a magyar néptánckultúra a nemi szerepek tekintetében túl tradicionális és túl nemzeti. A szervezők nem is használták a férfi- és női szerep kifejezést, helyette a vezető és vezetett fogalmak segítségével magyarázták el, hogy kinek mikor mit kell csinálnia.

Az LMBTQ-közösség a kultúra egyéb területein és az oktatás szférájában is nagy erőkkel próbálja érzékenyíteni az embereket, elsősorban a gyermekeket. 

A Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában tavaly ősszel megjelentetett első magyar LMBTQ-mesekönyv, amely nagy vihart kavart. A Meseország mindenkié címet viselő kötetben a szerzők megalkották a mesék újraírt változatait olyan szereplőkkel, akik valamilyen „stigmatizált” vagy kisebbségi (többek között meleg, leszbikus, transznemű) csoporthoz tartoznak.

Magyarország legnagyobb leszbikus szervezete emellett már évek óta aktív tevékenységet folytat az oktatási intézményekben is: 

a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet által támogatott egyesület a Melegség és megismerés elnevezésű program részeként a budapesti és vidéki középiskolákban már több száz olyan képzést szervezett, ahol a szexuális kisebbségek és identitások elfogadására nevelik a diákokat, emellett a pedagógusokat is ellátják az szexuális kisebbségekkel és identitásokkal kapcsolatos „szakirodalommal”. 

A weboldalukon található leírás szerint az egyesület a kapacitásuk erősítéséhez elengedhetetlennek tartja az önkéntesek bevonását, illetve az oktatási intézmények és pedagógusok érzékenyítését is. Ebből a célból egynapos tanárérzékenyítő képzéseket is tartottak az országban. Tevékenységeik között szerepel továbbá az iskolai és munkahelyi meghívások keresése, elfogadása, Melegség és megismerés érzékenyítő órák tartása a szokásos módon Budapesten és vidéken.  

Folytattuk a Melegség és megismerés foglalkozások (MM órák) tartását középiskolákban, felsőoktatási intézményekben és a civil szférában. 2013 októberétől 2014 végéig összesen 19 intézményben 44 foglalkozást tartottunk, amellyel több mint ezer fiatalt értünk el

– részletezték a weboldalukon. A Labrisz.hu oldalán található utolsó, 2017-es költségvetési beszámolóból az is kiderült, hogy csak az említett évben harmincnégy LMBTQ-érzékenyítési program zajlott a középiskolákban és a felsőoktatási intézményekben, amellyel mintegy nyolcszáz diákot sikerült elérniük. 

Több budapesti oktatási intézményben is találkozhattak a diákok érzékenyítő foglalkozásokkal. 

Mint arról korábban részletesen is beszámoltunk, a fővárosi Eötvös József Gimnázium iskolaújságában kérdőívvel próbálták feltérképezni a diákok szexuális érdeklődését. A budapesti Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumban szintén LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat tartottak, és különböző szituációs szerepjátékokat – többek között egy transznemű férfi szerepébe beleképzelve magukat – kellett játszaniuk a diákoknak. Az Illyés Gyula Gimnáziumban pedig a legismertebb LMBTQ-szervezetek mellett egy transzvesztita is előadást tartott az intézmény diákjainak. Mint kiderült, a gimnázium a szülőket nem értesítette a rendezvényről. 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont: Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter!

Vigyázat, ismét elszabadult Márki-Zay Péter. Ezúttal a kormánypárt zsidó származású politikusainak számát firtatta. Ugyanakkor a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy számon tartja, hogy a Fideszben mennyi zsidó van, az nem listázás.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Nacsa Lőrinc: A baloldal nem áll le a halálkampánnyal

A baloldal folytatja azt a halálkampányt, amit két éve elindított - jelentette ki a Keresztény Demokrata Néppárt frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc arra reagált, hogy a DK egyik politikusa azt állította: a covidban elhunytakon nyerészkedik a kormány.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!