2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az év polgármestere lett az idős nőt lek*rvázó fideszes

2017. augusztus 27., vasárnap 16:07, frissítve: vasárnap 17:24

Miközben a Fidesz Vona Gábor, Jobbik-elnök kijelentései miatt indított országos telefonos kampányt, a Szolnok Megyei Közgyűlés kormánypárti többsége Szalay Ferencet választotta az év polgármesterévé. Ő az a fideszes politikus, aki tavaly ősszel egy idős nyugdíjas nőt trágár jelezővel illetett. A bekapcsolva maradt mikrofonja buktatta le a közgyűlésen.

„Ennyi hülye vén k*rvát!” – 2016 októberében minősítette így az egyik szolnoki lakótelep lakóit képviselő idős nőt a kormánypárti polgármester. A politikust akkor többen is lemondásra szólítottak fel mondatai miatt.

10 hónappal később a fideszes többségű Szolnok Megyei Közgyűlés ünnepi megemlékezés keretein belül az év polgármestere díjat adományozta Szalay Ferencnek.

„Az év polgármestere díjban részesül Jász-Nagykun-Szolnok megyében városi kategóriában Szalay Ferenc Szolnok megye jogú város polgármestere” – hangzott el.

A megyei közgyűlés jobbikos frakciója nem szavazta meg a címet. „Úgy gondoljuk, hogy aki ilyen módon elragadtatja magát, alpári kijelentést tesz, az nem hogy kitüntető címre, de közszereplésre is alkalmatlan” – véli Csányi Tamás, jobbikos országgyűlési képviselő.

Az általános közmegbecsülést kivívott polgármestereknek adományozható díjat a Jobbik szerint Szolnok első emberének vissza kellene adnia. „Polgármester úrtól azt várjuk, hogy mondjon le erről a kitüntető címről, hiszen ő maga is beláthatja, hogy ez a nemes kitüntetés, amely a megye legjobb polgármestereként őt jelölte meg, ez számára már erkölcsileg vállalhatatlan” – tette hozzá Csányi Tamás.

Szalay Ferencet egyébként épp azon a héten tüntette ki a kormánypárti többségű közgyűlés, amikor a Fidesz országszerte telefonos kampányban próbálja lejáratni a Jobbik elnökét a nyugdíjasoknál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!