2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az év első időközi választásait rendezik vasárnap

Nórápon polgármestert, Herencsényben polgármestert és képviselőket, Edelényben pedig önkormányzati képviselőt választanak.

  • Az év első időközi választásait rendezik vasárnap

A Veszprém megyei Nórápon azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a község korábbi vezetője, Stankovics Ferenc (független) szeptember 18-án meghalt. A Pápa közelében lévő település polgármesteri tisztségéért három független jelölt indul: Antalné Ihász Mária, Fekete László és Pintér Sándorné. A település választói névjegyzékében 185-en szerepelnek.

A Nógrád megyei Herencsényben polgármestert és önkormányzati képviselőket is választanak vasárnap, mert a képviselő-testület szeptember 21-én feloszlatta magát. A polgármesteri székért két független jelölt indul: az eddigi polgármester, Fazekas János és Jávor Károly. A négy képviselő-testületi helyre tízen pályáznak, valamennyien függetlenek. A választói névjegyzékben 484-en szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Edelényben önkormányzati képviselőt választanak, mert a 2-es számú választókerület képviselőjét, Csabai Gyulát (Csak Edelény) egy önkormányzati cég ügyvezetőjévé nevezték ki és ezért lemondott. A választáson három jelölt indul: Juhász Andor Józsefné (Civil Összefogás az Edelényi Változásokért Egyesület), Loj Balázs (Fidesz-KDNP), és Tornai Sándor (független). A választói névjegyzékben 1050-en szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!