2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Az Európai Unió jövőjéről vitatkoztak

Hír TV

2019. június 8., szombat 12:38

Az Európai Unió jövőjéről vitatkozott a miniszterelnökség parlamenti államtitkára és a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. Dobrev Klára szerint a Gyurcsánypárt továbbra is kitart az Európai Egyesült Államok gondolata mellett. A kormány viszont a sikeres együttműködésben bízik.

A legnagyobb hiányom a magyar politikai közélettel épp az, hogy megszűntek a közéleti, közpolikai vagy szakpolitikai viták. - mondta ezt úgy a DK-ep képviselője, hogy a miniszterelnökség parlamenti államtitkárával vitatkozott egy nyilvános eseményen.

Dobrev Klára ötéves jövőképében az Európai Egyesült Államok ötletét továbbra sem vetette el.

A magyar kormány szerint az unió hosszabb távon csak akkor lesz sikeres, ha visszatérnek az alapszerződés keretei közé - emelte ki az államtitkár. Orbán Balázs szerint mindenkinek ehhez kellene tartania magát, a Brüsszeli elitnek pedig meg kellene hallgatni az Európai állampolgárok véleményét.

A kormány álláspontját támasztja alá, hogy a májusi Ep választáson a Fidesz a szavazatok 52 százalékát szerezte meg, míg az Európai Egyesült Államok koncepcióját hirdető DK a 16 százalékos támogatást is óriási sikerként könyvelte el.

Hír TV