2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Belföld

Az Európai Parlament kampányüzemmódban van

Az Európai Néppárt hétfői közlése szerint a március 20-i ülésen lehet szó arról, hogy a Fidesz elhagyja a pártcsaládot. A brüsszeli eseményekről Sógor Csaba, az RMDSZ EP-képviselője számolt be a helyszínről az ECHO TV Napi aktuális című műsorának. A képviselő azt mondta: ha meccs előtt vagy meccs közben, a csapattársak egymást pofozzák, akkor annak az ellenfél fog örülni, illetve akár győzni is.

  • Az Európai Parlament kampányüzemmódban van

Friss hírek szerint Manfred Weber egy holnap megjelenő interjújában arról beszél háromféleképpen lehet elkerülni a szakítást:

• azonnal le kell állítani a plakátkampányt

• kérjen bocsánatot Magyarország az EPP tagpártjaitól

• biztosítsa a CEU megmaradását Budapesten

Sógor Csaba erre úgy reagált: először is várjuk meg, hogy ez a hír megjelenjen. Az elmúlt időszakban a CEU valóban visszatérő kérdés volt, ahogyan a magyarországi választási plakát is. Kampányüzemmódban működik az Európai Parlament - magyarázta az EP-képviselő.

Hozzátette, azonban pontosabb információik jövő héten lesznek, amikor is a strasbourgi plenárison lesz frakcióülés. Személyes véleményként hozzáfűzte:

„Ha meccs előtt vagy meccs közben, a csapattársak egymást pofozzák, akkor annak az ellenfél fog örülni, illetve akár győzni is” – mondta az ECHO TV-ben.

„Ez egy áldatlan helyzet, ahol úgy látszik vannak tagállamok, tagpártok, akik behunyt szemmel járják Európát. Talán az a legnagyobb gond, hogy ezt nem sikerült még a kampány előtt tisztázni. A migránskérdés kapcsán indult el a pofozkodás és nem is közelítenek az álláspontok. A kis pártok, akik felsorakoztak a Fidesz kizárása mellet, úgy érzik, nincs veszítenivalójuk” - fejtette ki Sógor Csaba.

A teljes bejelentkezés:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!