2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Az EP szerint az LMP ki sem jut az Európai Parlamentbe

Ki sem jutna Brüsszelbe az LMP - legalábbis ez derült ki az Európai Parlament legfrissebb mandátumbecsléséből. Egy másik kutatásból az is látszik, hogy az LMP-s Vágó Gábor a legnépszerűtlenebb EP listavezető Magyarországon. Az ellenzéki pártok többsége egyébként elégedett a megbecsült mandátumokkal.

  • Az EP szerint az LMP ki sem jut az Európai Parlamentbe

Húsvét előtt hozta nyilvánosságra az Európai Parlament a legfrissebb mandátumbecslését. Magyarország összesen 21 képviselőt küldhet Brüsszelbe.

Az EP 13 mandátumot jósol a Fidesznek. A becslés 16 százalékkal másodikként hozza ki a Jobbikot, 3 mandátummal. Szintén 3 mandátumot jósolnak az MSZP-Párbeszéd koalíciónak. A DK-és a Momentum 1-1 képviselőt küldhetne az Európai Parlamentbe. Az LMP viszont nem jutna be a legfrissebb becslés alapján.

A Jobbik reálisnak tartja az EP mandátumbecslését és az MSZP-nek is megfelel a legfrissebb mandátumbecslés. A szocialisták szövetségesei is elégedettek a 3 mandátummal, ugyanis az MSZP listavezetőjének visszalépésével a Párbeszédes Jávor Benedeknek is megvan a helye Brüsszelben.

Gyurcsányék viszont nem elégedettek az egy mandátummal. Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője szerint sokkal jobban fog szerepelni a Demokratikus Koalíció a mostani európai parlamenti választáson, mint szerepelt 5 éve.

A mandátumbecslés szerint még a Momentum is megelőzi az LMP, ugyanis a zöldpárt jelenleg nem kerülne ki Brüsszelbe. Ennek ellenére ők továbbra is két mandátumban bíznak. A Facebookon tették közzé ezt a képet, amin maguknak 6 százalékot jósolnak, ugyanis korábban a Medián ennyit mondott.

Az LMP szerint is megbízható Medián egy másik felmérést is közzétett. Ebből az derül ki, hogy a EP listavezetők közül Vágó Gábor a legnépszerűtlenebb listavezető.

A Fidesz szerint minden mandátumbecslés és közvéleménykutas érdekes, de az igazán fontos döntést május 26-én fogják meghozni a magyar emberek. Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója világossá tette, hogy a folyamatosan egymással civakodó ellenzéki pártokat csak egyetlen dolog közti össze, az, hogy mindegyikük bevándorláspárti.

 Hír Tv

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.
A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!