2021. április 20.,
kedd, Tivadar napja

Hallgat a baloldal László Imre kijelentéséről

Hír TV

2020. június 26., péntek 17:57

Hallgatásba burkolózott az ellenzék László Imre ,Hitlert méltató kijelentése miatt. Sem az MSZP, sem a Momentum, sem pedig a Párbeszéd nem ítélte el a DK-s polgármestert kijelentése miatt. A pártok mellett a főpolgármester sem szólalt meg. A HírTV-t nácimosdatással vádoló Karácsony Gergelyt adásunkig hiába kerestük.

A XII. kerületi Turul szobor a második világháború áldozatainak állít emléket. Az alkotás már többször heves vitát váltott ki. Az azon lévő névsorra ugyanis több olyan ember is felkerült aki aktívan részt vett a nyilas tömeggyilkosságokban. A DK-s Vágó István szerint már a szobor helye is problémás, annak megalkotása pedig bűn.

Elfogadhatatlannak tartja párttársa kijelentését Erzsébetváros első embere. Niedermüller Péter a Hír TV-nek azt mondta: a XI. kerületi polgármester egyetlen szavával sem ért egyet.

A DK frakcióban politizáló Bősz Anett először nem hitte el, hogy politikustársa ilyen kijelentést tett. A képviselő később pedig már mentegetni próbálta László Imrét.

Újpest LMP-s alpolgármestere is elfogadhatatlannak tarja a botrányos videót.

Az MSZP, a Momentum és a Jobbik eddig nem ítélte el László Imrét kijelentése miatt. Adásunkig egyik párt sem reagált az elhangzottakra.

 Budapest első embere hónapok óta nem hajlandó nyilatkozni a Hír TV-nek a kitörés napi riport miatt, amiben szerinte nácikat mosdattunk. Csatornánk már többször szerette volna meghívni a főpolgármester, de a bojkottra hivatkozva ezt megtagadta.

Karácsony Gergely most nem fogalmazott meg kritikát. Többször kerestük a főpolgármestert, de adásunkig nem határolódott el a DK-s polgármester kijelentésétől.

Kapcsolódó anyagunk:

Hitlert dicsérte a DK-s László Imre

Hír TV