2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Belföld

Az ellenzéki pártok is elítélik Korózs Lajos kijelentését

Még pártelnöke is elhatárolódik Korózs Lajos keddi megnyilvánulásától. A szocialista politikus hitványnak és bohócnak nevezte a Fidesz országgyűlési képviselőjét. Az MSZP-s politikust a többi ellenzéki párt is elítéli.

  • Az ellenzéki pártok is elítélik Korózs Lajos kijelentését

"De amikor, és ezt még az ottani tanárok is meg tudják erősíteni, nem akarok itt a riportba nagyon belerondítani csúnya szavakkal, de így értjük meg, és így tud érvényesülni sajnos az ő vonaluk, hogy bizony folyosóra oda volt nagy WC-zve, és bele volt állítva a repülő"

- erről beszéltek Gyöngyöspatai szülők Bayer Zsolt dokumentumfilmjében. Állításuk szerint a gyerekeket többször bántalmazták roma társaik az iskolában és a tanítási időn kívül is.

Hétfő délután a köznevelésért felelős államtitkár és a térség országgyűlési képviselője hosszan egyeztetett a gyöngyöspatai iskola tantestületével és a roma diákok szüleivel, de a tárgyalás eredménytelenül zárult. A romák ugyanis azt mondták: lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy végül megkapják a bíróság által megítélt pénzt.

Odaküldi ezt a nyomorult Horváth Lászlót, bohócnak

- így minősítette az esetet követően a Fideszes politikust Korózs Lajos.

Horváth Lászlót akit a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzetek feltárása és megoldása érdekében miniszterelnöki biztossá is kinevezett a miniszterelnök a szocialista politikus hitvány uszítónak nevezett.

"Hát nem tudok rá mit mondani, hát ez az ember embernek is hitvány, nem parlamenti képviselőnek, embernek is hitvány, odamegy uszítani. Undorom tőle, amit csinálnak, gyűlölőm őket, amit csinálnak, ezért a mentalitásért"

- - mondta az MSZP országgyűlési képviselője, Korózs Lajos.  

Elfogadhatatlan Korózs Lajos kijelentése az LMP szerint. A zöldpárt frakcióvezetője hangsúlyozta ha egy politikus az állampolgárokat képviseli, nem beszélhet így.

"Ha valaki feladatot vállal a közéletben, és valaki kamerák elé áll és képviselőként választópolgárok sokaságát képviseli, akkor mindenképpen sokkal több hidegvérre van szüksége, ahhoz hogy ezt sikeresen meg tudja tenni"

- mondta az LMP frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt. 

De a Liberálisok ügyvivője is elítélte a szocialista képviselő szavait. Sermer Ádám hozzátette, bár azt el tudja fogadni, hogy egy politikusban indulatokat kelt a gyöngyöspatai helyzet, de Korózs Lajos megengedhetetlen.

"Nem is kérdés hogy ilyen módon egyetlen parlamenti képviselőről sem, egyetlen emberről sem szabad nyilatkozni, ilyen szóhasználatra nincs szükség a közéletben, még akkor sem hogyha az indulatok amúgy teljesen jogosak"

- fogalmazott a Liberálisok ügyvivője, Sermer Ádám. 

A Gyurcsány-párt már elnézőbb Korózs Lajossal szemben, azonban azt állítják a DK nem élne ilyen szóhasználattal.

"Riporter: Bocsánatot kell kérnie Korózs Lajosnak Ön szerint vagy nem?

Barkóczi Balázs: Nézze, ezt Korózs Lajos fogja eldönteni. Az biztos, hogy a Demokratikus Koalíció és a DK politikusai soha nem éltek ilyen eszközökkel, politikai ellenfeleinket soha nem aláztuk meg, soha nem vontuk kétségbe még a verbalitás szintjén sem, szavak szintjén sem az ő emberségüket, jellemüket."

"A politikus is ember"

- így mentegette párttársát az MSZP elnöke. Tóth Bertalan ugyanakkor elismerte: nem ért egyet Korózs mondataival.

"Én személy szerint nem értek egyet más emberi minőségének a kritizálásával, minősítésével, de azért azt el kell mondani, hogy ami Gyöngyöspatán zajlik, az nettó rasszizmus"

- jelentette ki Tóth Bertalan. Az MSZP elnöke hozzátette: ők nem kötelezik Korózs Lajost bocsánatkérésre, azt a politikusnak magának kell eldöntenie.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!