2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Az ellenzék nem akarja Gyöngyösi Márton lemondását

Nem akarják az ellenzéki pártok, hogy Gyöngyösi Márton lemondjon. A Jobbikkal Egerben közös jelöltet állító MSZP és DK elítéli a holokauszt áldozatainak gúnyolását, de nem várnak felelősségre vonást.

  • Az ellenzék nem akarja Gyöngyösi Márton lemondását

„Azoknak önök közül, akik humorérzékkel rendelkeznek, és az áthallásokra különösen érzékenyek, különösen fogják értékelni: a földalatti gáztározókról szóló törvénytervezetbe került csempészésre az a javaslat, miszerint a 2013-as költségvetésben a holokauszt túlélőknek 50 százalékos kompenzáció emelést, kompenzáció növekedést biztosít a kormányzat” – a héten újabb botrányos felvételek kerültek elő Gyöngyösi Mártonról. Az Origó hozta nyilvánosságra, amint a Jobbik frakcióvezetője a gázkamrákra utalva humorosnak találta, hogy a gáztározókról szóló törvényben a kormány kompenzációt biztosít holokauszt túlélők számára. 

– Hideg van?
– Igen. Hát gondold el egyébként, hogy ebben az időszakban mennyire hideg volt szegény embereknek!
– Micsoda?
– Gondold el, hogy ebben az időszakban mennyire… Bár nekik nem volt hideg! Ráadásul…
– Hülye…!
- Gyöngyösi Mártonhoz hasonlóan Zuschlag János az MSZP egykori országgyűlési képviselője is tréfálkozott a holokauszt áldozatain. Ő lemondott mandátumáról és felhagyott politizálással is.

„Minimum a bocsánatkérés az bizonyára nagyon fontos lenne” – Zuschlag Jánoséhoz hasonló lemondást nem, csupán, egy bocsánatkérést vár el Gyöngyösi Mártontól Kunhalmi Ágnes. Az MSZP országgyűlési képviselője nem ért egyet az antiszemita megjegyzésekkel, a Jobbikkal azonban a történtek ellenére is együttműködnek. Kitartanak a közös egri polgármester-jelölt mellett.

„Nagyon fontos, hogy egy fideszes jelölttel szemben, egy ellenzéki jelölt álljon. Én azt hiszem, hogy a Jobbik úton van. Az országnak és Eger városának is és mindenkinek, nekünk baloldaliaknak is a közös érdekünk, hogy ezen az úton átmenjen. Mi helyettük a damaszkuszi úton nem fogunk tudni átmenni, ezt nekik kell megtenni. Soha nem fogunk támogatni sem az önkormányzatokban, sem kormányon olyan kemény zsidóellenes propagandát, mint amit például a Fidesz megvalósít” – jelentette ki az MSZP országgyűlési képviselője.

Az egri ellenzéki összefogásban a DK is beállt. Gyöngyösi Márton megnyilvánulása nem zavarja annyira Rónai Sándort, mint a kormány plakátjai.

„Semmi keresnivalója Magyarországon a gyűlöletkeltő, antiszemita plakátoknak, amiket egyébként a Fidesz rakatott ki” – a Jobbik frakcióvezetőjének kijelentését nem, de a kirekesztő gondolatokat elítéli a DK politikusa.

„Magyarország, egy európai Magyarország és egyáltalán egész Európa csak egymás tiszteletben tartására, egymás méltóságának megőrzésére és tiszteletben tartására épülhet, csak így építhetünk közösen egy demokratikus európai Magyarországot” – mondta Rónai Sándor, a párt  szóvivője.

Gyöngyösi Mártonnak nem ez volt az első antiszemita megnyilvánulása. Korábban listázta volna a parlamentben ülő zsidó származású embereket. Azt is mondta hogy minden izraeli állampolgár nemzetbiztonsági kockázatot jelent ezért veszélyes. Emellett arról is beszélt, hogy hadat kellene üzenni Izraelnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!