2020. május 26.,
kedd, Fülöp, Evelin napja

Az ellenzék és Soros alapítványa is támadja a kormányt

Hír TV

2020. március 31., kedd 17:01

Továbbra is támadja az ellenzék az Országgyűlés által hétfőn elfogadott, a kormánynak a koronavírus elleni védekezéshez jogköröket biztosító törvényt. A pártok szerint a jogszabály sérti a demokráciát, a támadásokhoz ráadásul a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok is csatlakozott. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az ellenzéki pártok ezzel akadályozzák a járvány elleni hatékony védekezést.

A tegnapi nap sötét nap a magyar demokrácia történetében.

Így reagált a Jobbik frakcióvezető-helyettese a hétfőn elfogadott koronavírus elleni védekezésről szóló törvényre. Brenner Koloman szerint a jogszabály sérti a parlament jogköreit és a szólásszabadságot.

Az LMP társelnöke szerint az Országgyűlés lemondott a jogköreiről azzal, hogy elfogadta a törvényt. Kendernay János azt mondta: a Fidesz nem egységben akarja felvenni a harcot a járvánnyal.

Nemcsak az ellenzéki pártok támadják azonban a koronavírus elleni hatékony védekezéshez szükséges jogszabályt. A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok angol nyelvű közleményében azt írta: a törvény egy önjelölt diktátor arcátlan erőfitogtatása, amely megfosztja a magyarokat demokratikus jogaiktól.

A külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán reagált a támadásokra. Szijjártó Péter azt írta: a nemzetközi liberális mainstream ismételten össztűz alá vette Magyarországot. A tárcavezető szerint a szóban forgó áramlat pártjai és politikusai csak álmodhatnak az olyan társadalmi támogatottságról, mint amilyennel az elmúlt három parlamenti választást kétharmados többséggel megnyerő magyar kormány rendelkezik.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az Országgyűlésnek egységet kellene mutatnia a válsághelyzetben, az ellenzéki pártok azonban erre nem hajlandók, ezzel pedig akadályozzák a járvány elleni védekezést. Hollik István Magyarország élőben című műsorunkban sajnálatosnak nevezte balliberális pártok hozzáállását. A politikus hozzátette: a járvány végén eljön az igazság pillanata, és akkor az ellenzéknek szerinte majd bocsánatot kell kérnie nem csak a kormánytól, hanem a magyar emberektől is.

 

Hír TV