2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Az elhúzódó virágzás miatt permetezik a gazdák a szőlőt

Az áprilisi és májusi hideg idő miatt elhúzódik a szőlő virágzása. Ebben az időszakban fontos a permetezés, mert a tőkéken ilyenkor jelenhetnek meg leggyakrabban a különböző betegségek.

  • Az elhúzódó virágzás miatt permetezik a gazdák a szőlőt

A szőlő a virágzása idején a legérzékenyebb a betegségekre, lisztharmat és peronoszpóra fertőzésre. Az utóbbi időszak esőzései pedig a botritisznek, a szürkepenészes rothadásnak kedveznek. Ezek ellen rendszeres permetezéssel kell védekezni.

Az ültetvények a vegetációs időszaknak megfelelően a szokásosnál is jobb állapotban vannak. A vírusjárvány miatt a gazdák többet foglalkoztak a szőlővel, ami jó hatással volt a tőkék fejlődésére.

Az elmúlt 3 hónapban a vendéglátó egységeknél kiesett borértékesítést a pincészetek az on-line eladásokkal nagyrészt pótolni tudták.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!