2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Az egykori Mal-vezér megismételte, ártatlan

Hír TV

2017. december 11., hétfő 21:16, frissítve: hétfő 23:28

2010. október negyedikén szakadt át a Mal Zrt. tározója, az egymillió köbméternyi zagy nemcsak Kolontárt, hanem Devecser és Somlóvásárhely mélyebben fekvő részeit is elöntötte. A tragédiában tízen haltak meg, több száz ház lakhatatlanná vált.

Első fokon 15 vádlottat felmentettek, de a szabálytalanságok miatt új eljárást kellett kiírni. A megismételt tárgyalás az iszaptározót működtető Mal Zrt. volt vezetőjének meghallgatásával kezdődött. Ő azt kifogásolta, hogy az ügyészség több olyan szakértői véleményt is elfogultnak talált, amely alapján felmentették.

„Nehéz sokszor megértenem azt, hogy bizonyos tények, amelyeket adott esetben szakértők, méghozzá azok a szakértők rögzítenek, akiket még az NNI jelölt ki, teljesen más megvilágításba kerülnek az ügyészség oldaláról, mint általam” – jelentette ki Bakonyi Zoltán.

A volt cégvezető a korábbi tárgyalásokhoz hasonlóan azt mondta, hogy ártatlan, és nem követett el bűncselekményt. Ügyvédje a megismételt eljárásban is felmentést vár. „Ugyanazt az érdemi ítéletet várjuk, nevezetesen, hogy valamennyi vádpont vonatkozásában felmentik Bakonyi Zoltánt” – nyilatkozta Bánáti János védő.

A tárgyalás a héten további meghallgatásokkal folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!