2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Az Átrium nem veszi le Gothár darabját

Hír TV

2019. november 27., szerda 11:44

Nem veszi le Gothár Péter darabját az Átrium, januári repertoárjából, mert a szexuális zaklatás nem a színházban történt - ezt válaszolták megkeresésünkre. Így a szexuális zaklatással vádolt baloldali liberális rendező "Vaknyugat" című darabja továbbra is látható a színházban.

Az Átrium vezetése az üggyel kapcsolatban írásban válaszolt kérdéseinkre, ebben azt írták: elítélnek minden erőszakos cselekedetet, de mivel maga az eset nem náluk történt, ezért semmilyen információjuk nincsen az ügyről azon túlmenően, ami a sajtóban eddig megjelent. Ezért aztán Gothár rendezése továbbra is műsoron marad.

Az ügy kirobbanása után a Katona József Színház azonnal levette műsoráról a rendező "Hóhérok" című előadását.

Tudott a zaklatásról a színházigazgató

Szinte rögtön az eset után értesült Gothár Péter a szexuális zaklatási ügyéről a Katona Színház igazgatója, mégsem tett semmit ezzel kapcsolatban - derült ki Máté Gábor 24.hu-nak adott interjújából. Az igazgató elmondta: fel sem merült benne, hogy retorzióval büntesse a rendező tettét, azonban mint mondta, ezt mára megbánta. Hangsúlyozta: a sértett 11 hónappal később döntött úgy, hogy az üzemi tanácshoz fordul, és csak ezután hoztak szankciókat a szexuális zaklatással kapcsolatban. Máté Gábor hozzátette: Gothár Péter esetében egy kéretlen közeledés áll az ügy hátterében.

Hír TV